Чернівецькі свободівці вимагають від місцевої влади реальної підтримки бійцям АТО

Чернівецькі свободівці вимагають від місцевої влади реальної підтримки бійцям АТО

08.09.2014, 17:53

4 вересня 2014 року депутат обласної ради від фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Віталій Мельничук звернувся із запитом-вимогою створити реєстр військовослужбовців та громадян, які беруть участь в антитерористичній операції, їхніх сімей, а також забезпечити пільгами та належним лікуванням поранених на сході бійців. Про це BukNews повідомили у прес-службі Чернівецької обласної організації ВО "Свобода".

"У зв'язку з неодноразовими усними та письмовими зверненнями громадян – бійців учасників АТО – є необхідність встановлення належного контролю щодо забезпечення передбачених державою прав, гарантій та пільг воїнам та їхнім сім'ям, громадянам, що проходять службу в зоні АТО та на кордонах України", – повідомив Віталій Мельничук.

Свободівець додав, що дуже часто представники медичної царини, а також чиновники почали зневажливо, недбало ставитись до бійців, які повернулись із зони АТО. Такі явища є дуже частими і необхідно припинити це свавілля.

Націоналіст зазначив, що необхідно створити та впорядкувати чіткий реєстр військовослужбовців та їхніх сімей громадян, які проходять службу в зоні АТО та на південно-східних кордонах України з тим, щоб у прозорий та відкритий спосіб означити всі передбачені державою права та пільги відповідної категорії громадянам з врахуванням того, хто вже оформив і хто ще не встиг оформити відповідні документи. Окремо у відкритому реєстрі слід зазначити кожного з поранених військовослужбовців з отриманням належної необхідної медичної допомоги та реабілітації у відповідних лікарняних закладах з озвученням особистих потреб поранених бійців та додаткової медичної, соціяльної і психологічної підтримки.

Також Віталій Мельничук наголосив: "Для потреб психологічної реабілітації військовослужбовців та їхнім сім'я на базі профільних департаментів ОДА слід негайно їхньої підтримки задіяти трудові колективи державних, комунальних та приватних підприємств, учнівських та студентських середовищ, громадських та волонтерських організацій".

На фото прес-служби Чернівецької ОДА начальник управління суспільних комунікацій обласної державної адміністрації Марина Тимофійчук-Степанова передає взуття волонтерам.  

1