Чернівецькі поліцейські, яких затримали за хабар, успішно пройшли переатестацію

Чернівецькі поліцейські, яких затримали за хабар, успішно пройшли переатестацію

05.11.2016, 12:37

Начальник управління внутрішньої безпеки Національної поліції у Чернівецькій області та його заступник, які підозрюються у вимаганні 11 тисяч доларів хабаря, на ці посади були призначені кілька місяців тому і вони успішно пройшли атестацію ще влітку.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Адвокат-посередник утік із Чернівців, слідчі встановлюють його місцеперебування. 

Два місяці тому за отримання неправомірної вигоди там затримали керівника слідчого управління одного з районів. Справу передали в управління внутрішньої безпеки, але її керівник вирішив підзаробити на затриманому колезі. 

"Начальник управління разом зі своїм заступником за посередництва адвоката звернулися до батька підозрюваного і почали вимагати від нього грошові кошти в сумі 11 тисяч доларів за вплив на військову прокуратуру щодо зміни кваліфікації дій підозрюваного", - заявив Євген Білоусов, перший заступник військового прокурора Західного регіону. 

Поліцейські примудрилися запропонувати 5 тисяч доларів військовому прокурору, аби той змінив статтю на м'якшу. Інші 5 тисяч планували поділити між собою, ще тисячу – адвокату за посередництво. Прокурор хабар - не взяв, а обох поліцейських затримали. 

Читайте:  СБУ затримала на хабарі 11 тисяч доларів одного з керівників УВБ поліції Буковини (+ВІДЕО)

"Предмет неправомірної вигоди – 5 тисяч, які пропонувалися військовому прокурору, вилучено під час огляду місця події, під час проведення обшуків у службових кабінетах також було вилучено 5 тисяч, які вони для себе залишили", - додав Білоусов.

1


КОМЕНТАРІ (1)

А Аваков нам розповідає про якусь там презумпцію правоти поліцейського...
Перед ким? Перед цими злодіями, хабарниками і корупціонерами?!?

avatar

Людмила Дудченко

05 листопада 2016 11:24