Чернівецькі майстри хенд-мейду обурені діями дружини депутата міськради (відео)

Чернівецькі майстри хенд-мейду обурені діями дружини депутата міськради (відео)

24.07.2017, 09:27
Майстри хенд-мейду вважають, що їх обманом затягли до ГО "Колоритна Буковина". 

Про це повідомляє телеканал ТВА. 

Майстриня хенд-мейду Ілона Бродська розповідає,що вона однією з перших стала учасницею ГО "Колоритна Буковина". Каже, тоді засновниця організації Антоніна Фігель влаштовувала ярмарок із нагоди Дня Садгори. 

- Там вона вже підходила до кожного майстра і пропонувала стати членом такої організації, вона дуже гарно усе розповіла. Про плани, що вона хоче об’єднати майстрів, щоб вони співпрацювали, - зазначила Ілона Бродська, майстриня хенд-мейду, учасниця ГО "Колоритна Буковина". 

До того ж більшість умільців уже знали Антоніну Фігель, бо зустрічалися з нею на інших ярмарках. Тому й її пропозицію створити громадську організацію майстрів хенд-мейду підтримали. 

- Оскільки я знала цю людину вже не перший рік, я без проблем погодилась, чому б ні, - сказала Альона, майстриня хенд-мейду, учасниця ГО "Колоритна Буковина". 

Та опісля того, як вони вступили до "Колоритної Буковини", жодної співпраці та планів, про які Антоніна Фігель розповідала майстрам, не було. Умільці кажуть, часом голова об'єднання - пані Фігель - дзвонила та запрошувала на ярмарки. Та оскільки організація цих заходів була не надто хороша, каже Ілона Бродська, деякі майстри від участі почали відмовлятись. І все було б нічого, якби Антоніна Фігель не зареєструвала петицію. Та майстри кажуть, Антоніна Фігель навіть не запитала, чи хочуть вони щовихідних торгувати своїми виробами на вулиці Кобилянської. А лишень без пояснень попросила під петицією підписатись. А вже під час обговорення петиції у ратуші майстри дізнались, що, окрім Антоніни Фігель, цю громадську організацію заснували двоє депутатів-свободівців Чернівецької міськради

- Коли ми вступали до цієї організації, вона казала: "У мене чоловік - депутат, і ми зможемо легко вибити приміщення, нам дуже легко буде проводити ярмарки безкоштовно". А насправді за ярмарки ми платили, - зауважила Ілона Бродська, майстриня хенд-мейду, учасниця ГО "Колоритна Буковина". 

- Вона цим вихвалялась, що її чоловік Андрій допоможе в усьому, і все в нас буде просто супер. Тоді стало зрозуміло, що це буде не для майстрів місце, а для бізнесу, - розповіла Альона, майстриня хенд-мейду, учасниця ГО "Колоритна Буковина". 

А вже наступного дня після того, як з’явилась петиція від "Колоритної Буковини", представники громадської організації "Народна допомога", які вже традиційно проводять на цій локації ярмарок "Чернівецький фортель", також зареєстрували звернення з проханням дозволити їм далі торгувати своїми виробами на Кобилянської, проте лише на свята. Тим паче, що їхній ярмарок благодійний. 

- Це ж якесь рейдерство. Прийшли, відібрали те, що вже розкручене. Тим паче, що майстри від "Фортелю" та "Колоритної Буковини" ті ж самі, - наголосила Ілона Бродська, майстриня хенд-мейду, учасниця ГО "Колоритна Буковина". 

Та обидві петиції набрали необхідну кількість голосів. Відтак їх розглядали на сесії. І три місяці обранці не могли визначитись, кого підтримати - майстрів хенд-мейду чи колег-депутатів. Врешті дозволили "Колоритній Буковині" перетворити Панську на базар. Проте мер це рішення ветував. І подолати вето депутати не змогли. Майстри цьому зраділи. Та у них виникла ще одна проблема - вони не знають, хто саме входить до громадської організації, створеної депутатами та дружиною одного з них. Бо ж дехто навіть не знав, що є її членом. Списків учасників майстриням не дають. Тож вимагають загальних зборів. 

- Я особисто дзвонила Антоніні ще до першого голосування по петиції. Я просила: "Будь ласка, зроби збори. Поясни людям, вони не розуміють, що відбувається". Зборів не було, майстри нічого не знають. Вона відмовилась, сказала, що збори будуть після сесії. Сесія пройшла, збори не відбулись, - підкреслила Альона, майстриня хенд-мейду, учасниця ГО "Колоритна Буковина". 

Та Антоніна Фігель ніби й не чула. 

- Офіційно до мене не звертались - це все, що я вам можу сказати. До мене ніхто не телефонував із цього приводу, - запевнила Антоніна Фігель, голова ГО "Колоритна Буковина". 

Майстри ж кажуть, вони по черзі і дзвонили, і писали Антоніні Фігель, і вона відповідала, що збори проведе, але не зараз. А от на наше запитання, чи погодиться вона таки провести зустріч із майстрами, пані Фігель рознервувалась, сказала, що спілкуватися з журналістами не хоче, а умільців послала до суду. 

- Я не маю бажання з вами спілкуватися, не телефонуйте мені. Хочуть майстри розбиратися, можемо розбиратися в судовому порядку, - заявилаАнтоніна Фігель, голова ГО "Колоритна Буковина".
 

Відео

 
ДОВІДКА http://see-life.biz/

Раніше на сайті Єдиної системи місцевих петицій підтримали звернення з пропозицією проводити ярмарки хендмейду на вулиці Ольги Кобилянської. Згодом майстри оригінальних рукотворних виробів мітингували біля Ратуші та вимагали, аби депутати не підтримували звернення.

Міська рада прийняла рішення дозволити щотижневі ярмарки, але мер Чернівців скористався правом вето і зупинив дію цього рішення. На позачерговій сесії міської ради вето міського голови депутати не подолали. Однак проголосували за протокольне доручення  – розробити єдині правила торгівлі для виробників хенд-мейду.

Нагадаємо, майстри просять не підтримувати ідею ярмарку, тому що під виглядом хендмейду ініціатори петиції про ярмарки (ГО «Колорина Буковина) будуть продавати на вулиці Кобилянської товари, привезені з Китаю, щоб заробляти на цьому. І цим же знівелюють усю працю справжніх майстрів оригінальних виробів: організаторів  соціально-культурного проекту «Чернівецький фортель»  та інших майстрів хенд-мейду.

1


КОМЕНТАРІ (3)

видно что трое обиженых(недотрах...) женщины, хотят самоутвердиться. Почему они на камеры Ее не набрали и не предложили сделать сборы? Все так приметивно наиграно 

avatar

Юра

24 липня 2017 10:26

Успагойся гомик пасивный!!!найди сибе хоть какую,но женщину

avatar

24 липня 2017 10:58

Каспрук з Карімовою розвели дурненьких дівчаток в боротьбі з депутатами. Використали, і як завжди кинуть. А дівчатка залишуться майстринями у себе на кухнях. Перед тим як кричати гвалт ... :) треба як мінімум розібратися. Сумно. 

avatar

Зі сторони

24 липня 2017 19:59