Чернівецькі комуністи поклали квіти воїну-визволителю і затаврували 'фашистского прихвостня Бандеру', активісти ОПОБлоку  зробили закид нинішній владі. Місцеві чиновники відзначилися в тому ж місці

Чернівецькі комуністи поклали квіти воїну-визволителю і затаврували "фашистского прихвостня Бандеру", активісти ОПОБлоку зробили закид нинішній владі. Місцеві чиновники відзначилися в тому ж місці

22.06.2016, 19:03

"Черновцы: Никто не забыт, ничто не забыто! Это нужно не мертвым, это нужно живым!

22 июня 1941 года навечно вписано в память каждой советской семьи. И никому и никогда не удастся  стереть великий подвиг народа, совершенный в годы Великой Отечественной войны, который был проявлен уже в первые часы фашистского нашествия на нашу Родину.

Про це повідомляє пресс-центр Черновицкого ОК КПУ. 

Черновицкая область одна из тех, где боевые действия развернулись уже в первые часы войны. Первыми встретили врага  пограничники.  13 дней сдерживали  противника бойцы заставы №5 под руководством   лейтенанта К.Алексеева, расположенной в селе Шепот Путильського района, не давая  врагу ступить на нашу землю… Так  началась закладываться основа Победы 1945 года. И так было везде, куда ступала вражеская нога.

22 июня 2016 года коммунисты г. Черновцы  возложили цветы к подножью памятника советским воинам-освободителям, расположенного на главной площади города - Советской (ныне Соборной) отдав дань памяти тем, кто не только освободил нашу страну от фашистов, но и принес мир народам  Европы. К ним присоединились и неравнодушные черновчане.

 Коммунисты также приняли участие в возложении цветов к памятнику советским военачальникам, расположенном в городском парке им.Т.Г. Шевченко, вместе с ветеранами и представителями других общественных организаций.

75-ю годовщину начала Великой Отечественной войны власти г. Черновцы отметили очередным переименованием улиц, носивших названия ее героев, в том числе и улицы  им. Героя Советского Союза генерала Н.Ф. Ватутина в улицу имени фашистского прихвостня С. Бандеры.

Но все эти попытки канут в лету, а подвиг советского народа останется в веках."

РУСЛАН ТУЛИК: ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК СТАВИТЬ СВОЇМ ЗАВДАННЯМ ПОВЕРНУТИ МИР В УКРАЇНУ

Сьогодні в 75-річницю початку Великої Вітчизняної війни активісти ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Буковини взяли участь в траурному мітингу-реквіємі, який проходив в Центральному парку культури і відпочинку імені Шевченка в м.Чернівці.

Голова міської організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Руслан Тулик в ході спілкування з учасниками заходу зазначив: «22 червня 1941 року біля 4 години тишу недільного ранку порушив гул моторів бомбардувальників нацистської Німеччини. Фашисти бомбили по всій лінії західного кордону від Чорного до Балтійського моря - міста і населені пункти, серед яких Брест, Каунас, Мінськ, Рига, Житомир, Вільнюс, Бобруйськ, Київ, Чернівці та ін.» - зазначив Руслан Тулик.

За даними інформбюро 22 червня 1941 року близько 3:45 з території Румунії були здійснені нальоти німецької авіації, в ході яких Чернівецький аеродром і паливна база при ньому були зруйновані. Аеродром бомбили чотири рази, було всього 3 чергових літака, які і вилетіли назустріч ворогу, проте фашистів було більше і наші льотчики загинули. Літаки падали в Рідковцах, Мамаївцях, Магалі. Багато льотчиків згоріло прямо в літаках. Розбомблено залізничні станції в Банилові, Ларго, Лужанах, а також клеєварні завод і нафтобаза в Садгорі.

«Чотири довгих роки йшла та страшна війна, яка забрала мільйони життів. Але наш народ вистояв і очистив нашу землю від нацистської нечисті. Однак все, що вважалося страшним минулим, сьогодні знову стало реальністю. Десятки тисяч загиблих і мільйони біженців - ось ціна небажання нинішньої влади йти до миру», - додав політик.

«Мільйони жертв Великої Вітчизняної не будуть забуті. Ми пам'ятаємо про них заради майбутнього. Жоден ветеран, жоден інвалід або дитина війни не забуті нами. Ми робили і робимо все можливе, щоб захистити їх, створити їм гідні умови існування, не дати забути про їх подвиг заради майбутніх поколінь», - підкреслив Руслан Тулик.

Водночас, як повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА, "НА БУКОВИНІ ВШАНОВАНО ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ВІЙНИ

 Сьогодні, 22 червня, у Центральному парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня скорботи та вшанування пам'яті жертв війни.

Біля пам'ятника Ф. Боброву зібрались ветерани Другої світової війни, представники крайової влади, військові, громадськість.

Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Олег Стецевич привітав усіх учасників зібрання та наголосив, що вже 75 років розділяють новітнє покоління українців з тими страшними подіями, які довелося пережити нашим бабусям та дідусям. «Лише людська пам'ять здатна перенести крізь роки спогади про криваві події війни, - зазначив посадовець. – Зараз, в часи незалежної України,  біда знову прийшла на нашу землю. Кращі сини України гинуть за мирне небо, за збереження територіальної цілісності держави. Але і  у часи Другої світової війни, і під час бойових дій на Сході України, ворог не усвідомлював, що українців об'єднує дух мужності та свободи, який допомагає їм єдиною силою рухатися до перемоги. Слава захисникам України. Слава Україні!»

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації побажав всім учасникам Другої світової війни та їх родинам довгих років життя, міцного здоров'я та добробуту.

Ветеран Другої світової війни Петро Дельбін подякував присутнім за те, що пам'ять про трагічні дати в світовій історії жива. Все менше залишається безпосередніх учасників страшної війни, які ціною життя та здоров'я спромоглися прогнати ворога з рідної землі.

Відтак учасники зібрання поклали квіти до пам'ятника та поспілкувалися з тими, хто знає про нещастя, які несе за собою моторошне слово – «війна».

Буковинці вшанували пам’ять жертв війни в Україні | Про це повідомила прес-служба обласної ради

Сьогодні в Центральному парку культури і відпочинку ім.Т.Шевченка відбувся мітинг-реквієм, приурочений Дню скорботи та вшануванню пам’яті жертв війни в Україні. На знак шани та поваги про їхній подвиг біля пам’ятника генералу Ф.Боброву зібралися перший заступник голови обласної ради Інга Маковецька, заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Олег Стецевич, заступник Чернівецького міського голови Олександр Паскар, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, члени громадських організацій, керівники державних установ, ветерани, небайдужі чернівчани.

«Щороку цього дня ми вклоняємося пам’яті тих, хто боронив рідну землю в роки Другої світової війни, згадуємо тих, хто загинув під час війни в Афганістані, а також схиляємо голови у скорботі за співвітчизниками, які віддали своє життя в наші дні на Сході України», – звернулася до учасників мітингу перший заступник голови обласної ради Інга Маковецька.  

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих у війні та поклали квіти та вінки до пам’ятника генералу Ф.Боброву.

Чернівчани вшанували жертв війни, - доповнив сайт Чернівецької міської ради інформаційну картину дня

22 червня, 2016 12:09 Сьогодні, 22 червня, з нагоди відзначення Дня скорботи та пам’яті жертв війни в Україні біля пам’ятника генералу Федору Боброву у Центральному парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка відбувся урочисто-траурний мітинг. У церемонії взяв участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Олександр Паскар: «Відзначаючи День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, ми згадуємо та молимось за тих, хто поклав своє життя у боротьбі із фашистськими загарбниками, за тих мирних жителів, чиї життя забрала жахлива війна. Нацисти увірвалися на нашу землю 75 років тому, знищивши за роки кривавих подій кожного 5-го українця. Але й тепер в Україні вирує війна, гинуть воїни і невинні люди. Світла їм пам’ять! Дай Бог всім нам сили і мудрості більше ніколи не допустити таких жахливих втрат».

Источник: http://chernivtsy.eu/portal/4/chernivchany-vshanuvaly-zhertv-vijny-86013.html#more-86013

ОСНОВНЕ ФОТО МАКСИМА КОЗМЕНКА

1


КОМЕНТАРІ (5)

avatar

Юрій Чорней

22 червня 2016 16:19

видко грошенятки не пахнуть, пане вельме патріотичний-редакторе

avatar

22 червня 2016 16:35

Подяка Юре Чорнею за коммунистскую х-ню ))))

avatar

22 червня 2016 16:38

avatar

Юрій Чорней

22 червня 2016 17:42

чорней, ти Іуда за скілько бонбонів продав Україну щоби восхваляти тут в себе комуняк-вбивць українців?

 

чорней ПНХ!

avatar

Андрій до чорнея

22 червня 2016 17:59