Чернівецькі журналісти масово прийшли в суд підтримати колегу, з яким судиться прокурор

Чернівецькі журналісти масово прийшли в суд підтримати колегу, з яким судиться прокурор

11.08.2014, 20:02

Журналісти більшості чернівецьких ЗМІ сьогодні організовано прийшли в Шевченківський районний суд морально підтримати колегу Івана Гончарюка, з яким судиться заступник прокурора Чернівецької області Станіслав Банчук.  

Підставою для звернення прокурора до суду став спецрепортаж журналіста "Межигір'я в мініатюрі", в якому висвітлено інформацію щодо будівництва колишнім головою Сокирянської РДА В.Козаком маєтку на березі річки Дністер. 

Позивач заперечує висновок журналіста, який посилаючись на слова місцевих мешканців, відтворив корупційний ланцюг цієї історії. Прокурор звернувся до суду щодо захисту честі, гідності і ділової репутації і вимагає визнання інформації недостовірною та вибачень. 

Крім колег-журналістів, надати моральну підтримку журналісту Івану Гончарюку також виявили бажання численні громадські активісти, в тому числі з Сокирянщини. А член громадської організації  "Юридичний захист ЗМІ в Чернівецькій області" Філіп Кокош навіть став ще одним юридичним захисником Івана Гончарюка. 

Власне саме приєднання до процесу ще одного адвоката, якому потрібен час для ознайомлення з матеріалами справи,  стало причиною відкладення судового процесу.

- Наша громадська організація стала на захист журналістських прав Івана Гончарюка. Судовий процес відкладений у звязку з цією подією, - прокоментував Філіп Кокош перші враження від процесу. - Захист професійних прав журналіста від необгрунтованих звинувачень - наша принципова позиція, - сказав адвокат. 

Суд у справі заступника прокурора проти ТВА та Івана Гончарюка відклали на тиждень. Представнику Гончарюка дали час на ознайомлення з матеріалами справи.

29 серпня о 14:00 настпуне засідання.

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Масово прийшли ? Юра, ти з дубу рухнув ? Прийшло 9 журналістів ! Масово мля ...

avatar

Журналізу

11 серпня 2014 22:23