Чернівецькі депутати своїм рішення по оподаткуванню нерухомості довели, що їм глибоко начхати на вирішення суспільних проблем

Чернівецькі депутати своїм рішення по оподаткуванню нерухомості довели, що їм глибоко начхати на вирішення суспільних проблем

16.02.2015, 20:10

Державний саботаж чернівецьких депутатів. 

Вся країна очікує позитивних змін аби не з екранів телевізорів, а у власному побуті відчути бодай якісь зміни на краще. Адже всі ми хочемо, щоб у нас були європейські дороги, якісне медичне обслуговування, не було постійних поборів у школах, свавілля чиновників. Центральна влада пішла на суттєву фінансову децентралізацію, аби органи влади на місцях мали більше повноважень для наповнення місцевих бюджетів і тим самим ефективніше виконували свої зобов’язання перед громадою. 

У всьому світі основною статтею наповнення місцевих бюджетів є податок на нерухомість. Він є мірилом спільної відповідальності громади за стан справ на її території. Кожен несе свою частку відповідальності задля вирішення спільних проблем. У більшості країн існує диференційована шкала оподаткування, багаті платять більше, менш заможні - менше але і тим, і тим важливо, аби у їх громаді ефективно вирішувались суспільні проблеми. Так у Сполучених Штатах оподаткування залежить від оцінки вашої нерухомості, у кожному штаті вона різна але принцип такий. Якщо нерухомість вартістю наприклад менше 50 000 то вона не оподатковується, якщо до 100 000 то він мінімальний, а чим майно дорожче тим коефіцієнт збільшується. Таким чином кожна територія зацікавлена у проживанні на її землях багатих людей, адже вони підвищене джерело отримання доходів, а отже і гарантія соціальної стабільності в даній громаді.  

Чернівецькі депутати своїм рішення по оподаткуванню нерухомості довели, що їм глибоко начхати на вирішення суспільних проблем - головне для них самим нічого не платити в ході здійснення цього оподаткування. Неспроможні нічого запропонувати по залученню інвестицій та забезпечення умов для створення нових робочих місць, здійснення радикального реформування менеджменту міського управління і цим самим забезпечення ефективного розпорядження наявними коштами, вони вдалися просто до саботажу урядових рішень, аби у населення виникало ще більше напруження від відсутності будь-якого реформування та гальмування покращення побутових умов, вирішення безлічі нагальних соціальних та громадських проблем міста. Із таким позиціями цим людям не місце у представницькому органі, адже вони дбають лише про свої вузько-приватні інтереси.
 
 
 
ДОВІДКОВО:

Депутати Чернівецької міської ради розширили площу нерухомості, яка не підлягає оподаткуванню. Відтак квартири, площею до 120 квадратних метрів, будинки до 250 квадратних метрів не оподатковуватимуть. А для тих, хто має і квартиру і будинок, пільговими будуть 370 квадратних метрів. Повідомляє vidido.ua.

Ставку податку для фізичних осіб встановили на рівні 1 відсотка від мінімальної зарплати за квадратний метр площі, а для юридичних осіб встановили символічну ставку 0,1 відсоток. Така ж ставка діятиме для тих, хто сплачує земельний податок.

Депутат міськради Ірина Зрибнєва запропонувала звільнити від оподаткування господарські будівлі, оскільки вони не інвентаризовані. Депутати пропозицію підтримали. Пропонували звільнити від оподаткування майно релігійних громад, проте не зробили цього.

Загалом, депутати вирішували питання через призму того, яке майно є у них і фактично наосліп, оскільки не мали навіть інформації про те, скільки у Чернівцях квартир і будинків, які підлягають оподаткуванню.

1


КОМЕНТАРІ (7)

податки  то не розвиток ,а кабала для людей та бізнесу!!!!!!!!!!!!!!!

Ганьба взагалі за то що ввели цей податок у такий скрутний для людей час!

ГАНЬБА!!!!

avatar

податки

16 лютого 2015 18:26

Интересно, а букньюс платит налоги???

avatar

как вам не стыдно?

16 лютого 2015 19:20

ні не платить,бо чесні чернівецькі журналісти податки не мают платити! най дурні платять податки. ясно вам? і більше тут дурних питань не давайте

avatar

не стидно

16 лютого 2015 19:53

Гроші на дороги закладені у вартість бензину.де дороги?

avatar

16 лютого 2015 20:11

Справа навіть не в податках ,а в самій справедливості ,я наприклад ,будував будинок тоді ,коли про податки на нерухомість  ніхто і не говорив ,а не те шоб їх платити, зараз я постарів ,не маю сил більше працювати ,пенсія 999гр. у дружини не працюючої і того немає ,навіть ще не пенсійонерка ,а стару бабу ніхто навіть на поріг не пускає ,а не те щоб ще на роботу брали ,і от податок ,мені рідна ,омріяна влада призначила , це якщо з гаражем і підвалами ( я умовчую там про якісь кладовки ванни,коридори) і то виходить біля 2800 гр. податку ,або продай ,збудовану  такою вжкою працею хату дяді ,а сам йди на бля-і ))) ,а він звісно нормальну ціну не дасть ,бо ніхто тепер нерухомість вище чим 125 м.кв. купляти за достойну ціну не хоче (бо теж платити податок не хоче)  тай не мало  людей буде продавати ті більшої квадратури будинки , отже десь за пів ціни ,а сам за тіж гроші ,які виручиш за свій будинок ,купи меньшу халупу ,бо менший метраж буде дороще цінуватись і в ній і живи. То де тут справедливість я хотів би запитати ? Все життя канючити на житло і стати перед фактом ,що ти стоїш в позі рака , і думаєш про те ,де взяти кошти ,щоби заплатити податок ,за який мені може !!! построять ,нах мені пенсіонеру ,не потрібну дорогу (а скоріш за все розкрадуть  ці гроші чинуші) Ну добре ,а як нам з жінкою жити ,за  ту нещасну пенсію ,або де все таки брати гроші на ці шаленні ціни і податки.???ДЕ,МАТЬ ВАШУ.

avatar

Михайло

16 лютого 2015 20:22

Від Уряду Голохвастова тільки чути : отобрать,поделить, обложить налогами...отнять...забрать....А от создавать вони ніц не вміють!!! ПОЗОР ! На виборах віддячимо.

А депутати молодці! Хай саботують знущання Голохвастова над українським народом!

avatar

виборець

16 лютого 2015 20:37

Так в чому саботаж, МБ? волощуку інколи краще просто помовчати, а не займатися як зараз словесним онанізмом. Старе, але дурне.

 

avatar

маячня волощука

16 лютого 2015 20:40