Чернівецькі депутати призначили перші місцеві вибори у десяти перших об’єднаних громадах

Чернівецькі депутати призначили перші місцеві вибори у десяти перших об’єднаних громадах

14.08.2015, 17:06

У Чернівецькій області створено перші десять об’єднаних громад. Відповідні рішення прийняті сьогодні на 33-й позачерговій сесії обласної ради. У роботі сесії беруть участь 57 депутатів, які практично одноголосно підтримали створення Великокучурівської, Вашковецької, Усть-Путильської, Рукшинської, Мамалигівської, Волоківської, Клішковецької, Недобоївської сільських, Глибоцької селищної та Сокирянської міської об’єднаних громад. Про це повідомляє прес-служба облради. 

Голова обласної ради Михайло Гайничеру привітав представників об’єднаних громад із прийняттям цього непростого рішення, якого вони дійшли у результаті тривалих обговорень, та побажав їм подальших успіхів.

Одночасно із утворенням громад у них призначено перші місцеві вибори депутатів та відповідно сільських, селищного та міського голів, які відбудуться 25 жовтня 2015 року.

Сесія обласної ради триває. Депутати обговорюють проект змін до обласного бюджету на 2015 рік. У порядку денному також низка інших питань. У роботі пленарного засідання беруть участь голова облдержадміністрації Олександр Фищук та народні депутати України Максим Бурбак та Іван Рибак.

1