Чернівецькі  депутати змагалися у популізмі: зарплата надто мала, ціна на газ надто висока

Чернівецькі депутати змагалися у популізмі: зарплата надто мала, ціна на газ надто висока

12.05.2016, 14:11

Депутати розпочали сесійний день з включення до порядку денного звернення до Кабміну та Верховної Ради України щодо надто високої ціни на газ.

Це питання попросив включити депутат від Свободи Андрій Іллюк. Він назвав нову ціну на газ та інші комунальні послуги здирницькими. Каже, від суттєвого подорожчання газу виграють лише постачальники. А на субсидії грошей в Уряду може не вистачити. Вже зараз 50 % людей не можуть сплатити за рахунками. Відтепер боргів буде ще більше. Свободівці вимагають видобувати український газ. Розповідають, Кабмін має подолати тіньові схеми в економіці, а не звалювати проблеми на плечі людей. Просить прийняти депутатів таке звернення і вже сьогодні відправити адресату. 

Юрій Бурега також запропонував включити у звернення й перегляд і зменшення обсягу споживання газу для тих, хто немає лічильників.  

Депутати після недовгого обговорення проголосували за звернення. У цьому зверненні депутати просять Кабмін скасувати підвищення тарифів, а також вимагають у депутатів Верховної Ради ухвалити відповідний законопроект, який був запропонований депутатами "Свободи", "Батьківщини", "Самопомочі", "Радикальної партії Олега Ляшка" та "Народного контролю".

За відповідне рішення, проект якого запропонував депутат від "Свободи" Андрій Ілюк, проголосували 35 депутатів.

Депутати Чернівецької міської ради також проголосували за звернення до президента, Верховної Ради та Кабміну щодо підвищення мінімальної зарплати  як мінімум до 3500 гривень.

Автор звернення, депутат від "Солідарності" Наталія Якимчук зазначила, що в Україні ростуть тарифи на комунальні послуги.

Підвищення мінімальної зарплати підвищить соціальний рівень життя українців. За словами депутата, реалізувати це можливо.

За це звернення проголосувало 37 депутатів, повідомляє з сесійної зали кореспондент vidido.ua.

Відео

Источник: http://acc.cv.ua/chernivtsi/10765-deputati-miskradi-govoryat-pro-novu-tsinu-gaz molbuk.ua та vidido.ua.

1


КОМЕНТАРІ (1)

ну так Яйценюх довел страну до ручки.что вы хотели

avatar

студент

12 травня 2016 14:26