Чернівецькі депутати не змогли перейменувати вулицю Московської олімпіади:  учасники АТО заблокували сесійну залу

Чернівецькі депутати не змогли перейменувати вулицю Московської олімпіади: учасники АТО заблокували сесійну залу

30.04.2015, 20:40

Чернівецькі депутати не захотіли перейменувати вулицю Московської олімпіади на вулицю Січових стрільців. Відповідне рішення підтримав лише 21 депутат.

Про це із сесії міськради повідомляє кореспондент molbuk.ua

Було кілька пропозицій щодо перейменування цієї вулиці. Депутати Першотравневої районної ради звернулись до міської ради з пропозицією перейменувати вулицю Московської олімпіади. На топонімічній комісії обговорювали це питання. Історики та інші спеціалісти зійшлися на думці дати назву цій вулиці "Січових стрільців".

- У приміщеннях нинішньої військової частини також навчались і тренувались січові стрільці. Вони на цій вулиці воювали проти більшовиків. І багато з них лежить у могилах на кладовищі, яке розташоване на тій вулиці, - пояснює історик Володимир Старик.

Проект відповідного рішення винесли на чергову сесію. Туди прийшло кілька активістів, які вимагали перейменувати цю вулицю на вулицю Степана Бандери. Також були і такі, які хотіли залишити в назві вулиці слово "Олімпійська". 

Але жодна пропозиція не набрала необхідної кількості голосів. І за проект рішення вцілому проголосував лише 21 присутній на сесії депутат.

Група учасників АТО заблокувала сесійну залу Чернівецької міськради. Вони вимагають, щоби депутати переголосували пропозицію заборони "кремлівських" партій у Чернівцях.

 Депутати кілька разів відмовлялися повернутися до повторного розгляду цього питання.

 Проте, після вимоги, озвученої одним з учасників АТО, депутати взялися голосувати.

 На прохання депутата Сергія Лазарєва, обранці голосують руками - щоби було видно, хто підтримує "кремлівські партії".

 Як відомо, сьогодні депутати відмовились підтримати заборону "кремлівських" партій на території Чернівців - КПУ, ПР, Опозиційного блоку та Партії розвитку.

 Джерело: molbuk.ua

 Фото - Чернівецький промінь

1