Чернівецькі депутати не проголосували за ліквідацію 'ракової пухлини' (+результати поіменного голосування)

Чернівецькі депутати не проголосували за ліквідацію "ракової пухлини" (+результати поіменного голосування)

03.02.2015, 23:37

На думку міського голови, організація не справляється зі своїми обов’язками, а відтак, і ладу з місцевим транспортом немає. Деякі депутати навіть назвали Центр пасажирських перевезень "раковою пухлиною", але голосувати за його ліквідацію не стали. 

- Були масові мітинги, протести тих чи інших рішень влади. На підтримку перевізників чи проти перевізників, на підтримку пасажирів чи проти пасажирів, - сказав Олексій Каспрук, голова Чернівецької міської ради.

Деякі депутати протягом минулого року "відкричали" гучні гасла, покрасувалися перед камерами з пенсіонерками-активістками, пафосно обіцяли навести лад із громадським транспортом у місті. Утім, голосування за безпосередні реформи у сфері перевезень проігнорували. Так, Володимир Бешлей, що називав Центр пасажирських перевезень "раковою пухлиною", на голосування не прийшов. Його соратники за власні ж ініціативи не голосували також. Тим часом у міській раді намагаються пояснити: Центр пасажирських перевезень свою функцію вже вичерпав, адже змушений контролювати перевізників за їхні ж гроші.

Відтак, кажуть, страждає громада.

- Якщо ми зараз не знаємо наш пасажиропотік, це означає, що підприємство не виконувало свої функції, але в той же час щомісячно подавалися документи на те, щоби це підприємство преміювати, - підкреслив Олексій Каспрук, голова Чернівецької міської ради.

Не погоджується з мером директор комунальної установи. Каже, підприємство робить все, що і мусить, згідно з законом.

- Безумовно, не можна казати, що підприємство не справляється зі своїми обов’язками. Підприємство справляється зі своїми обов’язками. Виконує ті функції, які поклала на нього міська влада, і ті, які виконують для перевізників, - запевнив Ігор Кожуленко, директор міського Центру організації пасажирських перевезень.

А самим перевізникам байдуже. Їх не цікавлять офіційні умовності. Кажуть, головне, щоби обов’язки Центру виконували. Хто саме - нехай вирішують депутати. 

- Робота, яку вони виконують, звичайно, ця робота потрібна. Чи сам Центр потрібен, мені важко судити. Це, в принципі, на розсуд депутатів міської ради, - сказала Поліна Храпчинська, перевізниця.

Тим часом уповноваження, які до цього виконував, чи то пак повинен був виконувати Центр пасажирських перевезень, мали б передати Департаменту житлово-комунального господарства. А для вивчення пасажиропотоку, обґрунтованості тарифів і транспортної сітки міста міська влада планує замовити спеціальний моніторинг, результати якого і стануть своєрідною інструкцією чиновникам для європейських транспортних реформ у місті. Утім, доки деякі депутати, замість працювати на благо громади, лише піаряться за рахунок найвразливіших, зробити це, кажуть, буде важче. 

Джерело ТВА

Результати поіменного голосування по питанню «Про припинення діяльності юридичної особи МКП «Міський центр організації пасажирських перевезень» шляхом його ліквідації.

«За» проголосували 28 депутатів

7 депутатів не голосували

Двоє утримались

24 депутати – відсутні

Депутат Михайло Гросу на момент голосування був відсутній

1


КОМЕНТАРІ (2)

avatar

Іван Адамович

04 лютого 2015 06:31

Дуже подобається такий контролюючий орган. Недавно вичитав. хто контролює та фінансує антитютюнову компанію. та самі ж виробники, по принципу, якщо не можеж протидіяти цьому руху. очоль його. Потрібно розганяти це управління і чим пошвидше, поки перевізники їх не перегодували, бо буде заворот кишок.

avatar

Василь

04 лютого 2015 11:11