Чернівецькі борці з монополіями оштрафували порушників на півмільйона гривень

Чернівецькі борці з монополіями оштрафували порушників на півмільйона гривень

03.08.2012, 17:50

У Чернівецькому обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України підведено підсумки роботи щодо захисту економічної конкуренції на регіональних ринках за І півріччі 2012 року.

Загалом у звітному періоді відділенням припинено 208 порушень законодавства про захист економічної конкуренції та захист від недобросовісної конкуренції, що в 2 рази більше ніж за аналогічний період минулого року.

Загальна сума штрафів, накладених на порушників конкуренційного законодавства протягом шести місяців 2012 році склала - 423,46 тис.грн., що у 2,4 рази більше ніж за цей період минулого року.

Як повідомили BukNEWS у Чернівецькому обалсному відділенні Антимонопольного комітету України, економічний-ефект від припинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції для фізичних та юридичних осіб склав 13 млн. 620 тис.грн.

Протягом січня – червня 2012 року відділенням, на предмет дотримання вимог конкуренційного законодавства:

-   розглянуто більше 60 заяв, подань та звернень, перевірено 20 суб'єктів господарювання, органів державної влади і місцевого самоврядування;

-   за результатами розгляду заяв, проведених перевірок розглянуто 59 справ про припинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції та захист від недобросовісної конкуренції за наслідками яких припинено 110 порушень;

-   надано 98 рекомендації щодо припинення виявлених ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

1