Чернівецькі «батьківщинівці» влаштували урочисту зустріч демобілізованим бійцям АТО

Чернівецькі «батьківщинівці» влаштували урочисту зустріч демобілізованим бійцям АТО

16.07.2015, 19:31

30 буковинських бійців-прикордонників, які повернулися з-під Маріуполя вчора пізно увечері, були приємно вражені урочистою зустріччю на залізничному вокзалі, яку їм влаштували чернівецькі «батьківщинівці» - активісти і волонтери. Як повідомляє прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»,  демобілізованих бійців зустріли теплими обіймами, повстанськими піснями і смачними канапками.

Вояки, зійшовши з потяга, насамперед обійняли своїх рідних, і вже після цього були оточені увагою волонтерів. Спілкувалися, пригощалися, разом співали, згадували, як перетиналися на передовій – адже серед зустрічаючих були волонтери, які неодноразово доставляли благодійну  допомогу на блок-пости на Сході, тож були знайомі з бійцями особисто.

Разом з вояками, серед яких були й кінологи, з фронту «демобілізувалися» їхні підопічні чотирилапі – службові собаки. Німецька вівчарка Каліф, яка навіть уже стала героєм публікацій буковинської преси, чемно сиділа в наморднику біля родини господарів, за якими також скучила – поки сам кінолог спілкувався з волонтерами.

Багато сімей прийшли зустрічати своїх героїв з дітьми. Родина з с. Погорилівка Заставнівського району (батько і мати, дружина бійця) взяли з собою навіть маленьку донечку вояка, якій заледве виповнився місяць.

Солдати також підготували сюрприз для волонтерів. Боєць Сергій Николайчук вручив від імені всеукраїнського громадського об’єднання ветеранів «Країна» волонтерам медалі «За гідність та патріотизм», якими чернівчан відзначили за поданням саме цього батальйону - Оперативно-бойової прикордонної комендатури «Великі мости-3». Медалями нагороджені представник «Волонтерів Батьківщини» Роман Гаїна, волонтерки Жанна Король, Тетяна Тучак, Надія Пержан і Наталія Бочарова. Частину нагород урочисто і привселюдно вручили просто під час зустрічі, а частину з глибокою вдячністю доставлять волонтерам на їхні волонтерські робочі місця.

Голова Чернівецької міської парторганізації ВО «Батьківщина» Юрій Скорейко подякував бійцям за виконаний обов’язок і побажав миру - щоб більше не виникала потреба захищати країну зі зброєю в руках. «Але якщо така необхідність буде – упевнений, ви впораєтеся з нею з честю», - додав він.

«Емоції від зустрічі – не передати, - сказав Юрій Скорейко. – Сльози рідних, обійми дітей, радість солдатів, щирість волонтерів… А спільне виконання Гімну України на завершення зустрічі обєднало нас усіх ще більше – у нашій вірі в перемогу».

1