Чернівецькі активісти зупинили руйнування  пам'ятки ЮНЕСКО, яке нібито санкціонував Київ

Чернівецькі активісти зупинили руйнування пам'ятки ЮНЕСКО, яке нібито санкціонував Київ

16.03.2016, 13:29

Чернівецькі активісти повідомли про руйнування унікальної цегляної обгорожі навколо центрального корпусу ЧНУ ім.Ю.Федьковича, який є пам'яткою ЮНЕСКО. Роботи нібито здійснюють для встановлення екскурсійного терміналу  з дозволу відповідних київських служб.  

- Громада ЧЕ просимо допомоги !!! 16.03.2016 почалася руйнація пам'ятки архітектури , встановлюють термінал... погодження дав Київ.... Київ нехай керує в себе !!! Збір біля резиденції..... Написали громадські активісти у соціальних мережах. 

- Ректор ЧНУ запевнив, що стіну вони не довбали, а розібрали. І віконну раму, і цеглу - зберегли. Тому - це не варварство. Ось так, - написала у соціальних мережах журналістка Lyudmila Grigorchuk

Як повідомив у коментарі BukNews керівник інспекції з благоустрою Чернівців Сергій Обшанський, роботи зі встановлення терміналу наразі вдалося зупинити. 

Ректор ЧНУ Степан Мельничук журналістам показав дозвіл на проведення цих робіт Міністерства культури України і запевнив, що іншого варіанту встановлення цього терміналу не було. І додав, стіну працівники не довбали, а розібрали. І віконну раму, і цеглу - зберегли, - про це повідомляє сайт http://acc.cv.ua/

1