Чернівецькі актори підкорили Тернопіль 'Запечатаним двірником'

Чернівецькі актори підкорили Тернопіль "Запечатаним двірником"

23.09.2016, 17:19
Глядачі були у захваті і нагородили акторів бурхливими оплесками

Єдину комедію у програмі XIV Всеукраїнського фестивалю «Тернопільські театральні вечори. Дебют» показали актори Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Ольги Кобилянської.

Вистава, яку тернополяни сприйняли «на ура», – «Запечатаний двірник» показали ввечері 22 вересня. Вона викликала до себе чималий інтерес публіки, а тому у залі, як кажуть, не було де яблуку впасти. Про це йдеться на сайті teren.in.ua.

Фрашку «Запечатаний двірник» Юрія Федьковича вперше поставили у Чернівцях ще у 1984 році. Згодом у 2004 році її відновив заслужений артист Омелян Савка. Вистава мала неабиякий успіх, адже у ній автор яскраво висміяв владу. Адже «двірник» – із наголосом на «і» – це наче сільський голова. А театр чернівецький театр запропонував нову постановку цієї блискучої комедії.

Оновлена вистава – робота Мирослава Гринишина. Він особисто приїхав до Тернополя, аби віддати шану засновнику фестивалю «Тернопільські театральні вечори. Дебют» і своєму другові Михайлу Форгелю.

– Прошу вас хвилиною мовчання згадати цього талановитого чоловіка, – закликав публіку Мирослав Гринишин. Тернополяни радо відгукнулися, адже цього року якраз минає 10 літ, як Михайла Якубовича немає на цьому світі.

У гостросатиричній, соціально-побутовій, народній комедії чернівчани відтворили реалії буковинського села ХІХ ст. Тож під час вистави звучали народна буковинська музика, багато пісень. Глядачі були у захваті і нагородили акторів бурхливими оплесками.

Головну роль у виставі чернівчан грав вихованець тернопільської театральної школи – Назар Кавулич. Він – учень народного артиста В’ячеслава Хім’яка, а тепер – провідний актор у Чернівцях.

Джерело: http://teren.in.ua/

1