Чернівецьке тролейбусне депо переведуть на вулицю Комунальників, а на 'Калинку' проведуть нову лінію

Чернівецьке тролейбусне депо переведуть на вулицю Комунальників, а на "Калинку" проведуть нову лінію

30.04.2015, 20:49

Чернівецьке тролейбусне депо повністю перенесуть на вул. Комунальників, 12. А звільнені приміщення на Проспекті Незалежності, 129 будуть здавати в оренду.

Про це йдеться у прийнятому на черговій сесії рішенні про хід виконання Програми розвитку міського електротранспорту.

"В даний час КП "Чернівецьке тролейбусне управління" утримує дві виробничі бази по проспекту Незалежності, 129 та вул. Комунальників, 12, що потребує додаткових витрат. Організація робіт на одному підприємстві дозволить зменшити витрати підприємства щомісяця до 120 тис. грн. 

Звільнені приміщення по проспекту Незалежності,129 загальною площею 675,4 м.кв. планується здавати в оренду", - йдеться в інформації про хід виконання Програми розвитку міського електротранспорту.

У департаменті ЖКГ посянили, що нині завершується монтаж тролейбусних ліній по вул. Сагайдачного.

- Думаю, через чотири-п'ять місяців запустимо нову тролейбусну лінію в експлуатацію. Це дозволить нам перевести увесь парк тролейбусів на вулицю Комунальників, - сказав заступник директора департаменту ЖКГ Олег Пилип'як.

У Чернівцях збудують нові тролейбусні лінії. Одна з них буде проходити від вулиці М. Олімпіади по вул. Калинівські та вул. Галицький шлях.

Таку пропозицію внесли депутати у програму розвитку міського електротранспорту.

Нові маршрути електротранспорту у Чернівцях повинні з'явитися до 2017 року.

- Поки що цю пропозицію будуть вивчати відповідні спеціалісти, які підготують проект нових ліній, - пояснює заступник директора депатраменту ЖКГ міської ради Олег Пилип'як. - Вони визначать наскільки це буде економічно вигідно для міста. І лише після цього почнуться роботи.

Джерело: molbuk.ua

1