Чернівецьке ноу-хау: суди відміняють вже навіть вето міського голови

Чернівецьке ноу-хау: суди відміняють вже навіть вето міського голови

14.11.2014, 18:07

Йдеться про питання приватизації магазину «Колосок», що розміщений на розі проспекту Незалежності – Головної. За словами секретаря міської ради Ярослава Кушнірика, міський голова вважає, що «нерухомість міської ради приватизувати не на часі, це не по-господарськи». Саме тому він, як людина, що відповідає перед громадою міста, застосував своє право вето на це рішення. Але Шевченківський районний суд так не вважає – він відмінив вето, аргументуючи тим, що міський голова не мав права зупиняти рішення сесії міської ради.

«Останнім часом у нас відбуваються спроби вирішувати через суди господарські питання таким чином, що до цього аналогів в Україні не було. Це я говорю про те, що судом відмінено вето міського голови, що не передбачено законом.

Якщо не реагувати на такі речі, ми отримаємо майдани, сміттєві баки, збурення людей, які бачать що не можливо по-іншому боротися за свої права», - наголосив Кушнірик.

За словами Ярослава Кушнірика, у законодавстві про місцеве самоврядування чітко вказано, що вето мають право подолати дві третини депутатських голосів.

Попри це, Шевченківський районний суд Чернівців підтримала і апеляційна інстанція – Вінницький апеляційний суд.

1