Чернівецька вода вже не найдорожча в Україні

Чернівецька вода вже не найдорожча в Україні

02.05.2015, 23:54

Про це під час прямого ефіру програми „Суть речей” на радіо Станція 103.2 ФМ  23квітня 2015 року повідомив директор МКП «Чернівціводоканал» Сергій Дзезик.

Зокрема, ведуча програми  Людмила Григорчук запитала у гостя, "одне з найбільших тверджень, що у Чернівцях – найдорожча вода. Це правда?"

 Сергій Дзезик: Ні, це неправда. Тернопіль – 8,9 гривні, Рівне уже 12 гривень тариф. Зараз на даний час – середній рівень по Україні в Чернівцях.

Ведуча: На скільки зараз чернівецький водоканал збитковий?

 Сергій Дзезик: Ми тільки по минулому році маємо 15 мільйонів збитків. В цьому році заробили вже 2 мільйонів збитків. Збиткове підприємство і, на жаль, проблеми лише поглиблюються. Особливо за рахунок того, що постійно зростають тарифи на електроенергію, які має сплачувати водоканал. Він майже кожних два місяці переглядається. При чому тарифи на водопостачання не змінюється, або змінюється з запізненням. До речі, я думаю треба нагадати нашим споживачам, що національна комісія встановили тарифи на водопостачання – 6 гривень 064 з ПДВ і на водовідведення – 3,6. Тобто сумарно ми получаємо 9 гривень 68 копійок. Це загалом вище на 7, 7 %. Це не таке велике підвищення, але воно є. Це рішення було прийнято по всіх водоканал. Різні відсотки. В нас не самі високі відсотки. Є окремі випадки, де на 100%, у два рази підвищили. У нас 7,7 відсотки.

Читайте також:

Менше ніж за рік від попереднього підвищення у Чернівцях знову зростуть тарифи на воду

Інформаційний партнер програми „Суть речей” на радіо Станція 103.2 ФМ www.buknews.com.ua

 

 

1