Чернівецька влада навіть не збиралася ремонтувати кіно-мистецький центр І.Миколайчука, - М.Бурбак (+документ)

Чернівецька влада навіть не збиралася ремонтувати кіно-мистецький центр І.Миколайчука, - М.Бурбак (+документ)

10.06.2013, 23:04

Народний депутат України Максим Бурбак подав запит щодо виділення коштів на ремонт кіно-мистецького центру імені Івана Миколайчука.

«Під час відзначення 70-річного ювілею видатного кіномитця чиновники в місті та області присягалися, що невдовзі все буде зроблено, все буде добре.  Депутати Чернівецької міської ради на сесії обіцяли відремонтувати кінотеатр його імені. За часів мера Федорука на це навіть були виділені кошти. Щоправда нова влада перекинула їх на щось інше, - прокоментував ситуацію на прохання BukNEWS народний депутат Максим Бурбак.  -  Пройшов час, а жодну з обіцянок так досі й не виконано.  Аж раптом цікавий пасаж: з відповіді Мінрегіонбуду я дізнаюся, що насправді влада навіть не збиралася ремонтувати цей об’єкт.  Його навіть не подавали на затвердження для фінансування згідно зі спеціальними цільовими програмами.  Влада не збиралася цього робити. Тому коли пан Михайлішин б’є себе в груди і запевняє, що центр буде – банально бреше!  Цього року обласна влада знову кличе нас «На гостини до Івана». Але коли губернатор Папієв разом з головою Кіцманської РДА Унгуряном знову будуть  відкривати цю пиятику нехай пам’ятають, що вони насправді зробили  для Миколайчука. Бо нагнути голів сільських рад, змусивши їх накривати столи, зганяти туди волів, зносити індиків – це ще  не значить гідно вшанувати пам’ять нашого видатного земляка. Це просто ще раз споїти людей! І дай Боже, щоб цього разу все обійшлося не так, як торік. Держава готова була виділити необхідні на ремонт кошти. Єдине, що від вас було потрібно – подайте вчасно пакет документів. Тоді не треба було б знову нагинати «Калинівський ринок».

Коментар BukNews: Торік, нагадаємо, під час святкування свята "На гостини до Івана", присвяченому видатному земляку Івану Миколайчуку, на ринку села між громадянами на побутовому рівні виник конфлікт. Образа під дією алкоголю тільки посилилася.   Тож конфлікт отримав продовження у смт Вашківці в приміщенні міні-більярдного клубу,  на другому поверсі якого відбулась стрілянина. Один з поранених чоловіків по дорозі до лікарні помер, ще двох доправили до лікарні з пораненнями.

1