Чернівецька ОПОРА разом з міліцією та СБУ застерігає порушників на виборах

Чернівецька ОПОРА разом з міліцією та СБУ застерігає порушників на виборах

24.10.2015, 02:20

Про те, що міліція та СБУ в Чернівецькій області працюють під час виборів в посиленому режимі, повідомили представники цих структур під час круглого столу, організованого Громадянською мережею ОПОРА на тему «Забезпечення законності під час виборчого процесу в Чернівецькій області».

Зокрема, начальник управління громадської безпеки УМВС в Чернівецькій області Святослав Кішлар повідомив, що наразі міліцією зареєстровано більше 30 фактів порушення правил ведення передвиборчої агітації, зокрема за повідомленнями спостерігачів ОПОРИ. По чотирьом фактам порушників притягнено до адміністративної відповідальності.    

-          Превентивна робота призвела до того, що наразі в нас немає кримінальних проваджень, фактів підкупу виборців. Хоча певна інформація надходила, вона наразі опрацьовується, - зауважив Святослав Кішлар.

Правоохоронець наголосив, що в УМВС діє цілодобова гаряча лінія (0372) 52 24 42.

Речниця УСБУ Чернівецької області Леся Федоренко зауважила, що до них вже надійшло два звернення від громадян стосовно фальсифікації документів і підкупу. Наразі інформація перевіряється. В УСБУ також діє гаряча лінія (0372) 54 02 04 та спеціально створена електронна скринька, на яку можна надсилати повідомлення про порушення, [email protected]

Координатор виборчих програм Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА Тарас Прокоп наголосив, що потрібно карати порушників, бо, в іншому випадку, порушення будуть так само масовими. 

Також нагадуємо, що діє гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Відповідно всі бажаючі можуть задзвонити за номером 099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення. А про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

1