Чернівецька облрада вимагає в керівництва держави продовжити мораторій на продаж землі

Чернівецька облрада вимагає в керівництва держави продовжити мораторій на продаж землі

25.03.2017, 01:25

Чернівецька облрада з ініціативи «батьківщинівців» прийняла звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабміну з вимогою не допустити скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина», відповідний проект рішення раніше зареєструвала голова фракції «Батьківщина» в облраді Альона Гливко, а доповнили його представники інших фракцій.

Облрада у зверненні вимагає від вищих органів влади «вжити необхідних заходів, аби не допустити скасування мораторію на продаж землі сільгосппризначення», «не створити механізмів, що дозволятимуть торгувати цією землею», «продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні», поки не здолають корупцію у цій сфері і не впорядкують суперечності законодавства. Також Кабміну пропонується провести громадські слухання з цих питань.

«Очевидно, що за відсутності захисту власності та інвестицій, а також гострого дефіциту грошових коштів, навіть у вигляді кредитних ресурсів, єдине, до чого призведе право на продаж землі – це скуповування земельних паїв великими іноземними агрохолдингами та корпораціями. Вже зараз зафіксовано факти тиску на малі сільськогосподарські підприємства та на сімейні ферми щодо відмови від землі. Відсутність цивілізованого ринку землі перетворить так званий «продаж» землі на її відверте захоплення», – каже Альона Гливко.  

1