Чернівецька область: замість одинадцяти усього три райони?

Чернівецька область: замість одинадцяти усього три райони?

09.03.2020, 17:27

Чернівецьку область пропонують поділити на три райони – Сторожинецький, Чернівецький та Хотинський.

Така пропозиція з’явилася за результатами обговорень зацікавленими сторонами, які провів Центр політико-правових реформ протягом вересня-листопада 2019 року у кожній з 24 областей і вперше презентував у п’ятницю, 6 березня, у Мінрегіоні.

Зараз на Буковині функціонує 11 районів. За інформацією із сайту «Децентралізація», планується отакий поділ Чернівецької області на райони – адміністративно-територіальні одиниці субрегіонального рівня:

– до Сторожинецького району з центром у Сторожинці входитимуть нинішні Путильський, Вижницький та Сторожинецький райони;

– до Чернівецького району з центром у Чернівцях увійдуть Заставнівський, Кіцманський, частини Новоселицького (Боянська й Магальська ОТГ), частини Сторожинецького (Кам’янська та Великокучурівська ОТГ), Глибоцький та Герцаївський район, а також місто Чернівці;

– до Хотинського району з центром у Хотині ввійдуть решта Новоселицького, власне Хотинський, Кельменецький і Сокирянський райони.

Можливо, все б нічого, враховуючи, що Чернівецька область площею 8097 км² – найменша в Україні. Але частина території, зокрема Путильський, Вижницький, частково Сторожинецький райони – це гірська або передгірська місцевість. І за дороги там ще ніхто не брався. І громадський транспорт подекуди їздить раз на день, а той на кілька. Тож про те, як місцеві мешканці добиратимуться до нових адміністративних центрів у разі невідкладної потреби? у пропозиціях Центру політико-правових реформ, звісно, не йдеться.

Сергій СУЛИМА.

Фото із сайту decentralization.gov.ua

Джерело: www.golos.com.ua/

1