Чернівецька область серед аутсайдерів за рівнем зростання пенсій

Чернівецька область серед аутсайдерів за рівнем зростання пенсій

27.10.2017, 16:03

При мінімальній зарплаті перерахунок пенсія буде також незначна, - Людмила Денісова

 В країні налічується 11,7 млн пенсіонерів. Майже 90% з них (понад 10,5 млн осіб) отримали збільшену виплату. В середньому пенсії зросли на 30% (понад 560 гривень). Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написала народний депутат України, Голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова.

 Області-лідери за кількістю пенсіонерів, які отримали збільшення виплат, - це Донецька (96% від загальної кількості пенсіонерів області), Луганська (94%) та Чернівецька (93%). Найменша кількість у Тернопільській (76%) області.

 Найбільше зросли пенсії у мешканців  Донецької (майже на 50%),  Луганської (на 44%) та Дніпропетровської (на 42%) областях. Найменше у Тернопільській (на 14,5%), Закарпатській та Чернівецькій (по 20,4%) областях.

 За словами Людмили Денісової: "На збільшення пенсійних виплат впливають, в першу чергу, два фактори - заробітна плата, яку отримував пенсіонер, та його страховий стаж. Якщо працювати на мінімальну зарплатню, то, навіть, при достатньому стажі пенсія буде невисокою. Раджу пам’ятати про це тим, хто лише починає свою кар’єру".

 Також вона нагадала, що найближчим часом в Комітеті чекають пропозицій від Кабінету Міністрів України щодо підвищення пенсій колишнім військовослужбовцям, працівникам правоохоронних органів та інших силових відомств. 

1