Чернівецька область потрапила до переліку регіонів, в яких найгірше працює урядова програма 'Доступні ліки'

Чернівецька область потрапила до переліку регіонів, в яких найгірше працює урядова програма "Доступні ліки"

19.06.2017, 14:51

Про це свідчать дані, які у п’ятницю оприлюднив Урядовий портал. 

Так, проаналізувавши звітні дані, Міністерство охорони здоров’я зробило рейтинг регіонів за основними показникам реалізації програми (кількість аптек, що беруть участь у програмі, використані кошти, виписані рецепти, відшкодовані кошти, кількість осіб, які отримали ліки тощо).

Лідерами програми наразі є Вінницька, Львівська, Дніпропетровська, Івано-Франківська та Харківська області.

Стабільно програма працює у Волинській, Житомирській, Тернопільській та Черкаській областях. У травні активно включились Київ, Київська та Херсонська області.

Найгірше програма працює у Чернівецькій, Миколаївській та Луганській областях.

Вінницька, Кіровоградська, Чернігівська, Харківська та Тернопільська області на першому місці по кількості використаних коштів за програмою. Стабільно використовують кошти Запорізька, Волинська, Хмельницька та Полтавська області.

Аутсайдерами в цьому списку є Донецька, Закарпатська, Миколаївська та Сумська область.

“Якщо певні райони міста не справляються та не використовують виділені їм на програму кошти, то обласні міські ради можуть перерозподілити ці кошти. Крім того, у вересні кошти тих областей, у яких програма не працюватиме на належному рівні, будуть передані у бюджет регіонів, які справляються з реалізацією програми найкраще”, - заявив заступник Міністра охорони здоров’я Роман Ілик.

Нагадаємо, понад 1 млн громадян України скористалися урядовою програмою “Доступні ліки”, що стартувала у квітні 2017 р., та отримали ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу чи бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою. 16 червня Міністерство охорони здоров’я презентувало перші результати роботи програми.

Джерело: molbuk.ua

1