Макарівку Кельменецького району останньою звільнили від снігового полону

Макарівку Кельменецького району останньою звільнили від снігового полону

22.12.2012, 19:10

Як повідомив сьогодні журналістам голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв, Буковина першою серед потерпілих від снігової стихії областей західного регіону держави завершила забезпечення безперебійного сполучення з усіма населеними пунктами краю. Останнім населеним пунктом, звільненим від снігового полону, стало село Макарівка Кельменецького району. Роботи з розширення та оптимізації можливостей транспортного сполучення в області в наявних погодних умовах продовжуються.

Як повідомили у прес-службі ТУ МНС у Чернівцькій області, підрозділами ТУ МНС здійснено буксирування 287 од. техніки, з них: 35 вантажних автомобілів, 213 легкових автомобілів, 7 пасажирських автобусів, 24 мікроавтобуси та 8 автомобілів швидкої медичної допомоги (всього надано допомогу 578 особам, з них 17 дітей які знаходились в транспортних засобах, що потрапили в затори та снігові замети). На здійснення заходів по забезпеченню проїзду на автошляхах області протягом 21 грудня залучалось 173 одиниці техніки та 812 працівників, з них від ТУ МНС у Чернівецькій області 16 одиниць техніки, 25 чоловік особового складу; від служби автомобільних доріг 33 од. техніки, 70 працівників.

Лише вчора, нагадаємо, прес-служба прокуратури Чернівецької області повідомила, що органами прокуратури області скеровано листи керівникам Державтоінспекції ГУ МВСУ та Служби автодоріг у Чернівецькій області  з вимогою проведення службових перевірок щодо повноти та своєчасності вжитих заходів із попередження ситуації, що склалася. Активність прокуратури спричинили несприятливі погодні умови, через які нещодавно було заблоковано рух транспортних засобів між багатьма населеними пунктами Буковини. Станом на 21 грудня важкодоступними для транспорту залишаються лише 8 населених пунктів: по  три - у Хотинському та Кельменецькому,  два - у Заставнівському районах.

1