Чернівецька область один з небагатьох регіонів України, де забезпечено стовідсоткову доступність дітей до навчально-виховних закладів, - Іван Мунтян

Чернівецька область один з небагатьох регіонів України, де забезпечено стовідсоткову доступність дітей до навчально-виховних закладів, - Іван Мунтян

11.10.2019, 14:41

Від імені крайової представницької влади, від депутатів Чернівецької обласної ради та від себе особисто голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян привітав усю поважну Клішківецьку об’єднану територіальну громаду з нагоди відкриття такого надзвичайно потрібного та важливого закладу, як комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр».

Найбільше втішені сьогодні, звичайно, батьки діточок з особливими освітніми потребами. Не секрет, що до сьогоднішнього дня юні мешканці Клішківців та довколишніх сіл не мали можливості користуватися сучасними, кваліфікованими послугами спеціалізованого інклюзивного освітнього закладу.

Саме тому головне завдання інклюзивно-ресурсних центрів, які наразі створені в усіх районах Чернівецької області, а відсьогодні і в Клішківцях також – це повне та безумовне забезпечення права на освіту для усіх без винятку дітей з особливими потребами.

Іван Мунтян з приємністю відзначив, що Чернівецька область є одним з небагатьох регіонів України, де вдалося забезпечити стовідсоткову доступність усіх дітей до навчально-виховних закладів.

На оснащення комунальної установи Клішківецької сільської ОТГ «Інклюзивно-ресурсний центр» у 2019 році з субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами виділено 200 тисяч гривень.

Голова Чернівецької обласної ради висловив надію, що новостворений центр, його кваліфіковані фахівці з честю та відданістю виконуватимуть свою місію та успішно працюватимуть на благо юних клішківчан.

1