Чернівецька область область в числі перших по розбійних нападах, смертності на дорогах, - доповідь

Чернівецька область область в числі перших по розбійних нападах, смертності на дорогах, - доповідь

27.09.2016, 12:12

БУКОВИНА В ДОПОВІДІ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПРОКУРОРА: область в числі "ПЕРШИХ" по розбійних нападах, смертності на дорогах, а з власного досвіду - крадіжках.

 Увагу до невтішної інформації від  Юрія Луценка привернув громадський діяч Ярослав Курко

- А, що робить влада, яка реакція? Не знаю, не відомо, не інформований...

...з початку 2016 року зареєстровано 410 тисяч кримінальних правопорушень. Це на 25% більше, ніж минулого року. криміногенна ситуація загострюється, плюс 25% заяв.

Скоєно 2 400 розбійних нападів, а це на 30% більше. Зауважу, що розбій – це крадіжка, поєднана з насильством (У Кримінальному кодексі України (ч. 1 ст. 187) розбій визначений як напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства). Тобто, 2 400 громадян отримали травми різної тяжкості з одночасним їх пограбуванням. Найбільший ріст – Черкаська, Одеська, Чернівецька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська області.

Серйозне занепокоєння викликає ситуація на автошляхах. Упродовж 7 місяців поточного року зареєстровано понад 86 тисяч дорожньо-транспортних пригод, що на 25% більше, ніж торік.Приблизно кожні 20 хвилин траплялася аварія з потерпілими, а через кожні 3 години в ДТП гинула людина. Кількість кримінальних правопорушень, пов'язана із порушенням Правил дорожнього руху, збільшилась на 40%. Зростання числа загиблих в автопригодах – Чернівецька, Чернігівська, Житомирська, Івано-Франківська, Рівненська, Сумська області.

1