Чернівецька область не готова забезпечити громадян субсидіями взимку, - міністр

Чернівецька область не готова забезпечити громадян субсидіями взимку, - міністр

26.08.2015, 19:54

До призначення субсидій у новому опалювальному сезоні фактично готові шість областей. Про це під час розширеного засідання уряду повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає УНН.

"На сьогоднішній день, Суми досягли 89% (забезпечення громадян субсидіями - ред.), Вінниця - 80%, Кіровоград - 78%, Донецьк - 75%, Житомир - 73%, Черкаси - 69%. Ці 6 областей йдуть в графіку, який дозволяє нам сказати, що в жовтні люди в цих областях будуть повністю соціально захищені. На жаль, ситуація в Херсонській, Закарпатській, Луганській, Чернівецькій і Одеській областях є на сьогоднішній день незадовільною", - сказав він.

На апаратній нараді, яку провів 25 серпня голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, вкотре порушено питання призначення субсидій на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Як поінформувала начальник Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Олена Верига, від початку року за призначенням житлових субсидій звернулось 45 тис. 902 буковинців. «Станом на 25 серпня, субсидії призначено 34 тис. 894 буковинським сім’ям», - зазначила посадовець.

За підсумками наради Олександр Фищук доручив направити в кожен район фахівця із профільного департаменту для вивчення та вирішення проблемних питань щодо призначення житлових субсидій населенню.

1