Чернівецька область накладе мораторій на будівництво малих ГЕС в гірських районах

Чернівецька область накладе мораторій на будівництво малих ГЕС в гірських районах

01.08.2014, 20:32

Чернівецька область підтримала ініціативу Львівщини і накладе мораторій на будівництво малих ГЕС в гірських районах.

27 червня 2014 відбулось засідання робочої групи з вивчення питань доцільності будівництва малих ГЕС в Чернівецькій області. В засіданні взяли участь науковці, екологи, представники органів державної влади,представники національних природних парків «Вижницький», «Черемоський» та «Хотинський».

Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України (НЕЦУ).

За результатами засідання прийнято рішення щодо підтримки звернення Львівської ОДА у питанні запровадження мораторію на будівництво малих ГЕС. Нагадуємо, голова Львівської ОДА Ірина Сех ще 2 червня 2014 року звернулась до Кабінету Міністрів України з проханням законодавчо врегулювати питання щодо припинення будівництва малих гідроелектростанцій на гірських річках Карпат http://loda.gov.ua/iryna-seh-prosyt-uryad-vrehulyuvaty-pytannya-schodo-budivnytstva-malyh-hidroelektrostantsij-u-karpatah.html.

«Ще одна область чітко висловила свою позицію щодо будівництва малих ГЕС в Карпатах. А в Івано-Франківській та Закарпатській області наявні будівництва блокують місцеві мешканці та прокуратурою розпочаті провадження щодо незаконного виділення земельних ділянок під будівництво малих ГЕС. Я не розумію що ще треба міністерству екології та природних ресурсів, аби нарешті почати діяти рішуче,почати захищати рідну природу і накласти мораторій на будівництво малих ГЕС в Карпатах», – каже активіст ДОП м. Києва Петро Тєстов.

1


КОМЕНТАРІ (7)

Хто ж саме від імені Чернівецької області дозволив собі запевняти вустами київських продажних екологів про те, що область НАКЛАДЕ мораторій? А може й не НАКЛАДЕ? А може області, яка потерпає від повеней, такі ГАЕС, які здавна діяли на гірських річках, успішно виконуючи на благо Буковини екологічні завдання разом з економічними, якраз дуже потрібні. Де думка самої області, місцевих громад, а не тільки підручних безмозглого в багатьох питаннях Когутяка?

avatar

Чернівецька область

02 серпня 2014 12:06

ТАк все правильно треба не тілки ГЕС а і АТОМНІ АЕС , наш прем'єр-міністр Яценюк нам усім це порішає,бо то дуже добре є

avatar

Чернівецька область

02 серпня 2014 12:38

лайна, оперуйте апендицити, женіться, лижіть кулявлобам...АЛЕ НЕ ПЕЗ"""ТЬ ЩО ВСІ БУКОВИНЦІ ТАКІ КУР""И ЯК ВИ

avatar

клеркам кулявлобним буковинця молодого

02 серпня 2014 12:43

Як вже набрид твій сморід! Пішов би ти десь лісом - хоч повітря стало б свіжим без такої наволочі, як ти, що пише свої жовчні пасквілі.

avatar

до 12:43

02 серпня 2014 14:24

а ви шановний молодий не думали помитися та підмитися,то може і смороду б власного не видчували ні ви , ні люди поруч яких ви смердючки кулявлобні молоді буковинці проходите

 

avatar

до 14:24

02 серпня 2014 14:47

Дуже велика різниця ставити дамби для міні гес, чи заганяти річки в труби. Перші деяким чином регулюють паводкові води, другі навпаки можуть призвести до екокатастрофи. Заїзжі ділки, в даному випадку, якась конторка рога та копита, пообіцявша якісну енергію, що є нонсенсом, та виставивши добрий могорич місбцевим депутатам, хоче зрубати бабло і їм до одного місця, що буде творитись зруслом річки та в десяти чи двадцяти кілометровій зоні навколо нього.

В даному випадку тільки жадоба нажитись.

avatar

ммм

02 серпня 2014 23:05

ті заїзжі ВІДСТЯГНУЛИ БАБУЛЬКИ ЗЕЛЕНЕНЬКІ кулявлобам які не заїзжі ,от паршота рейдерска та злодійска і нище буковинські гори ліси річки

вже маємо новодністровск а платіжки виділи ЦІНИ НА ЕЛЕКТРИКУ та ВОДУ ПІДНЯЛИ НАЙВИЩІ В УКРАЇНІ! уроди 

avatar

до ммм

03 серпня 2014 09:56