Чернівецька область долучилася до першого Європейського тижня тестування на ВІЛ

Чернівецька область долучилася до першого Європейського тижня тестування на ВІЛ

29.11.2013, 12:13

У країнах Європи під гаслом «Поговори про ВІЛ. Пройди тест на ВІЛ» з 22 по 29 листопада 2013 року проходить перший в історії Європейський тиждень тестування на ВІЛ-інфекцію.

Участь у заході беруть представники неурядових організацій, медичні фахівці та політичні діячі з понад 56 країн Європи. Як повідомляє головний лікар Чернівецького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Юрій Лесюк, Буковина також долучилася до цієї широкомасштабної події.

«Ми зареєстрували нашу область на одному з європейських сайтів для участі в акції. Це – своєрідний спосіб боротьби зі СНІДом. Такий захід дозволяє об’єднатися багатьом людям довкола проблеми, зокрема, представникам охорони здоров'я, медичним працівникам, політикам і звичайним громадянам. Мета акції полягає в тому, щоб спонукати людей відкрито говорити про переваги тестування на ВІЛ і, відповідно, сприяти своєчасному виявленню захворювання, запобігаючи його поширенню. Адже ВІЛ – не вирок. Антиретровірусна терапія допомагає не тільки покращити стан здоров’я ВІЛ-інфікованих, вона робить їх безпечними для оточуючих», – відзначає Юрій Лесюк. Про це повідомляє прес-служба МОЗ України.

1