Чернівецька обласна рада звернулася до центральних органів влади заборонити пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки

Чернівецька обласна рада звернулася до центральних органів влади заборонити пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки

24.05.2018, 10:41

 Депутатський корпус  Чернівецької обласної ради на пленарному засіданні 22-ї позачергової сесії  підтримав ініційоване депутатом Валерієм Грижуком звернення до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України щодо захисту інституції сім’ї в Україні. Таим чином депутати висловили занепокоєння з приводу невизначеності державної стратегії розвитку та підтримки сім’ї, яка повинна базуватися на традиційних для України християнських цінностях та розумінні сім’ї як законного союзу чоловіка та жінки, які  народжують і виховують дітей. З метою захисту і розвитку сім’ї депутати попросили зупинити процес внесення змін до Конституції України та інших нормативно-правових актів в частині викривлення дефініцій сім’ї, шлюбу, материнства та дитинства, заборонити пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки тощо.

ДОВІДКОВО:

На розгляд президента Петра Порошенка надійде петиція щодо захисту сімейних цінностей, яка нещодавно набрала необхідні 25 тисяч підписів. Однак на практиці її реалізувати буде неможливо.

Про це в ефірі Громадського радіо розповіла представниця Уповноваженого з питань прав людини Аксана Філіпішина.

«Ця петиція містить заклики, зокрема, «подати законопроект про заборону пропаганди і популяризації різних видів девіантної статевої поведінки й антисімейних ідей, у тому числі, у формі так званих «маршів рівності», «прайдів», «гей-парадів», «фестивалів квір-культури», тематичних матеріалів у засобах масової інформації».

Це — порушення прав інших людей щодо свободи висловлювання. Тут простежується чіткий конфлікт інтересів, навіть посягання на права тих людей, які іншим здаються інакомислячими, і чиї права водночас найбільше сьогодні порушуються в Україні. На мій погляд, реалізувати подібну петицію буде неможливо. Адже треба буде подати законопроект, який суперечитиме Конституції та міжнародним зобов’язанням України, наприклад — праву на мирні зібрання», — прокоментувала Аксана Філіпішина.

Вона додала, що петицій з подібними закликами було вже декілька. В офісі Уповноваженого з прав людини неодноразово зверталися до Адміністрації Президента щодо цього, і деякі з петицій були зняті, частина натомість залишилася. 

«Згідно з 23 статею Закону України про звернення громадян, петиція не може бути оприлюднена, якщо вона містить посягання на права і свободи людини. Якщо говорити про обов’язок держави щодо підтримки сім’ї — тут немає жодних питань. В Україні дійсно є сім’ї, які потребують державної підтримки в умовах соціально-економічної кризи та військового конфлікту й окупації. 

У той же час петиція містить заклики до обмеження в правах, до неповаги до представників сексуальних меншин.

Люди виходять на Марші рівності з метою продемонструвати своє бажання бути на одному рівні з усіма іншими громадянами і відчувати себе захищеними: виходити на вулиці без ризику бути побитим, жити за тими принципами, за якими вони хочуть. Ці людини абсолютно не претендують на звуження прав інших громадян: вони говорять виключно про свої права, не посягаючи на захист так званих традиційних сімейних цінностей»,— зазначила Філіпішина.

Детальніше читайте на Громадському радіо: https://hromadskeradio.org/ 

1


КОМЕНТАРІ (3)

     Аксана Филипишина указала на то, что я указывал в своих комментариях и совсем недавно, и в прошлых годах -

       27 лет независимой "демократической" Украине, НО...

     До сих пор в украинских мозгах советский подход к демократии- ВСЕ ДОЛЖНЫ БЫТЬ ОДИНАКОВЫМИ!!!  МНЕ НЕ НРАВИТСЯ, ЧТО КТО-ТО НЕ ТАКОЙ КАК Я, ЗНАЧИТ ПЛЕВАТЬ НА ЕГО ПРАВА, в конце-концов НА САМУ ПРИРОДУ, КОТОРАЯ НЕ СПРАШИВАЕТ НАС И ДЕЛАЕТ ВСЕХ РАЗНЫМИ!!!!!

   ТЕМ БОЛЕЕ, ЧТО ДРУГИЕ ЛЮДИ, СОЗДАННЫЕ ТОЙ ЖЕ ПРИРОДОЙ (ВКЛЮЧАЯ ЛГБТ-нистов) не призывают остальных людей быть такими, как они, ОНИ ПРОСТО ХОТЯТ ЖИТЬ! ОНИ ХОТЯТ ЖИТЬ ТАКИМИ, КАКИЕ ОНИ ЕСТЬ. ИМЕТЬ ТАКИЕ ЖЕ ПРАВА, КАК И У ОСТАЛЬНЫХ ГРАЖДАН УКРАИНЫ. И ЭТО ПРАВО У НИХ НИКТО НЕ МОЖЕТ ОТНЯТЬ!!! ДА И НЕТ В ЭТОМ НИКАКОЙ НЕОБХОДИМОСТИ!!!

     А фестивали, встречи, конференции вынуждены проводить, потому что ЛГБТ-нистов, к сожалению не только не воспринимает значительная часть общества, а ПОСТОЯННО ТРЕТИРУЕТ, УНИЖАЕТ ИХ ЧЕСТЬ И ДОСТОИНСТВО И ДАЖЕ ПРЕСЛЕДУЕТ, УГРОЖАЯ ФИЗИЧЕСКОЙ РАСПРАВОЙ!

P.S.   И для того, чтобы снять вопросы в отношении моей биологической и психологической ориентации отвечаю - 

Во-первых, Я не скрываю своей фамилии в отличие от других комментаторов.

Во-вторых, Я человек с обычной ориентацией

В-третьих, я по своей деятельности (и своему характеру) обязан защищать ПРАВА и СВОБОДЫ тех, кого незаслуженно (противоправно!) третируют и унижают их честь и достоинство, и уж тем более, НАПАДАЮТ! Может, вообще, отменим и адвокатов???!

В-четвёртых, а есть ли смысл что-либо доказывать агрессивно настроенным людям, которые не воспринимают ничего объективного (!!!) и СЛУШАЮТ ЛИШЬ ТОЛЬКО СЕБЯ И ТАКИХ, КАК ОНИ!!!

 

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина

avatar

Геннадий – ПРАВОЗАЩИТНИК

24 травня 2018 11:27

        Как бы то ни было, кто как бы не думал - Я или кто-либо другой, но 

САМЫЙ ГЛАВНЫЙ АСПЕКТ ДЕМОКРАТИИ - ЭТО ПРАВО КАЖДОГО ОТДЕЛЬНОГО ЧЕЛОВЕКА ДЕЛАТЬ ВСЁ, ЧТО ОН ХОЧЕТ, НО РОВНО НА СТОЛЬКО, ЧТОБЫ И ДРУГОЙ МОГ ДЕЛАТЬ, ЧТО ОН ХОЧЕТ ПО ТОМУ ЖЕ ПРИНЦИПУ!!!

Если это основное правило перевести на ПРАВОВОЙ язык, то это означает, что все люди (граждане, от президента до дворнички!), которые следуюют принципам демократии

     ОБЯЗАНЫ В СВОИХ ДЕЙСТВИЯХ СТРОГО РУКОВОДСТВОВАТЬСЯ ТОЛЬКО ЗАКОНАМИ!!!(ст. 23 КУ, смотрите ниже)

    Именно ЗАКОНЫ,  а не мнение отдельных людей (включая церковников и "свободовцев") ЯВЛЯЮТСЯ ПРАВОВЫМ КАРКАСОМ СОЦИУМА (ОБЩЕСТВА)!!!

     А теперь, заглянем в закон прямого действия, а именно в КОНСТИТУЦИЮ УКРАИНЫ

          Стаття 15. Суспільне життя в Україні ґрунтується на засадах політичної, економічної та ідеологічної багатоманітності.

    Жодна ідеологія не може визнаватися державою як обов'язкова.

    Цензура заборонена.

          Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

           Стаття 21. Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правахПрава і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.

          Стаття 22. Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.

      При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

          Стаття 23. Кожна людина має право на вільний розвиток своєї особистостіякщо при цьому не порушуються права і свободи інших людей, та має обов'язки перед суспільством, в якому забезпечується вільний і всебічний розвиток її особистості.

           Стаття 24. Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.

      Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

          Стаття 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

          Стаття 35. Кожен має право на свободу світогляду і віросповіданняЦе право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.

      Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова.

       Ніхто не може бути увільнений від своїх обов'язків перед державою або відмовитися від виконання законів за мотивами релігійних переконань.

     Я всё больше убеждаюсь, что идеология, а главное практические действия "Свободы" НИЧЕМ НЕ ОТЛИЧАЮТСЯ ОТ СОВЕТСКО-КОММУНИСТИЧЕСКОЙ!!!

                                КРИМІНАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

          Стаття 161. Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками

1. Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, інвалідності, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками -

караються штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

2. Ті самі дії, вчинені службовою особою або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування, -

караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

         Тот, кто плюёт на Законы Украины, ТОЙ І ГАНБИТЬ УКРАЇНУ! РОЗПАЛЮЄ ВОРОЖНЕЧУ! ПРОВОКУЄ ВІЙНИ!

 

         Более того, я не идеологию «Свободы» обсуждал, а указывал на насущные, земные проблемы Буковинцев, на которые «свободовцы» плюют и даже не подтирают, что в горсовете, что в облсовете. 

 Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина

 

avatar

Геннадий – ПРАВОЗАЩИТНИК

24 травня 2018 11:34

Вот как получается, что они не могут реализовать петицию с сбором подписей 25000 человек, поскольку у власти международные обязательства. А какже статья 5 Конституции Украины, где сказано, что единственным источником власти есть народ. Народ имеет право на самоопределение. Я только не пойму, какие права они хотят получить. Как граждане Украины они имеют такие же права как и у нас. Против насилия? Но каждый из нас не застрахован от насилия, как им можно его гарантировать. Для того, чтобы пропагандировать свой образ жизни и навязывать его нам? но у меня, как верующего человека, другой образ и это дискриминация меня и таких как я. Они не хотят, чтобы мы им навязывали свой образ жизни - у них своя религия, а нам зачем? Представляю если цыгане также захотят пропагандировать свой образ жизни...
avatar

Гончарюк Виталий

25 травня 2018 13:50