Чернівецька обласна рада Церков застерегла від насилля під час майнових конфліктів на релігійному ґрунті

Чернівецька обласна рада Церков застерегла від насилля під час майнових конфліктів на релігійному ґрунті

10.10.2018, 19:03
Відкрите звернення Чернівецької обласної ради Церков та релігійних організацій, щодо збереження міжконфесійного миру та неприпустимості силового вирішення майнових конфліктів у міжконфесійних відносинах
 
В зв'язку з активізацією в державі процесів з об'єднання православних Церков та можливості надання томосу про автокефалію обласна рада Церков та релігійних організацій звертається до вірних усіх Церков, громадян, політичних партій, громадських організацій з застереженням проти використання насилля під час майнових конфліктів на релігійному ґрунті.
 
Буковина завжди славилася релігійною та національною толерантністю а також здатністю мирно вирішувати будь-які складні питання і конфліктні ситуації. Не припустимими є будь-які заклики щодо захоплення храмів та культових споруд та висловлювання, які розпалюють ненависть по відношенню до будь-якої конфесії.  Звертаємо увагу, що храм - це місце, де людина отримує спасіння та спокій власній душі, знаходить відповіді на найскладніші питання свого життя, а не арена для реалізації людських амбіцій.
 
Будь-які конфлікти повинні вирішуватися у межах правового поля шляхом діалогу і взаємоповаги.
 
Молимося за збереження миру в релігійному житті України та закінчення війни на сході нашої країни, за мудрість керівництва держави.
1


КОМЕНТАРІ (2)

Для чого "через коліно нагибати" церкви? Це вже було у Совітськім Союзі. Що? Історія не вчить? Що? Знову СБУ?

avatar

Юрій

11 жовтня 2018 11:00

Чим вам не подобається звернення? Чому думаєте що хтось когось ламав черезе коліно?

НА мою думку самі церковнослужителі виступили проити можливих протистоянь. Чи у вас є підгрунтя вважати по-іншому?

avatar

Юрію

11 жовтня 2018 11:23