Чернівецька обласна рада не має намірів реорганізовувати обласний ендокринологічний центр

Чернівецька обласна рада не має намірів реорганізовувати обласний ендокринологічний центр

11.09.2016, 21:48

Днями у низці регіональних засобів масової інформації було оприлюднене інформаційне повідомлення із закликом до керівника крайової представницької влади Івана Мунтяна відтермінувати реорганізацію Чернівецького обласного ендокринологічного центру. Враховуючи, що до появи в обласних ЗМІ згаданого звернення, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян не озвучував ідею про необхідність реорганізації Чернівецького обласного ендокринологічного центру, та відсутність відповідних намірів у Чернівецької обласної ради, повідомляємо, що такі заклики носять спекулятивний характер і мають за мету зманіпулювати думкою громади та перенести питання функціонування Чернівецького обласного ендокринологічного центру у політичну площину.

Натомість інформуємо про те, що 5 вересня цього року на особистому прийомі голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна побували головний лікар Чернівецького обласного ендокринологічного центру Марина Леонова та завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології Буковинського державного медичного університету Наталія Пашковська, які передали посадовцю колективне звернення працівників Чернівецького обласного ендокринологічного центру та лікарів-ендокринологів області щодо збереження цілісної структури вказаного лікувального закладу, де надається комплексна медична допомога, зокрема, пацієнтам, хворим на цукровий діабет.

Ознайомившись зі змістом звернення, а також враховуючи те, що реорганізація ендокринологічного центру не сприятиме покращенню рівня надання допомоги хворим, унеможливить злагоджене проходження навчання студентів, лікарів-інтернів, ординаторів та аспірантів БДМУ, а також може негативно позначитись на функціонуванні ендокринної служби регіону в цілому, керівник представницької влади краю підтримав позицію керівництва, колективу та пацієнтів медичного закладу щодо необхідності збереження цілісної структури Чернівецького обласного ендокринологічного центру.

Про свою позицію у питанні функціонування Чернівецького обласного ендокринологічного центру Іван Мунтян також поінформував директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації Оксану Андрієць.

 Джерело: Прес-служба обласної ради

Особисту позицію з даного приводу Іван Мунтян також виклав на своїй сторінці у ФБ. 

Нещодавно у мене на прийомі побувала головний лікар обласного ендокринологічного центру Марина Леонова разом з колегами та від імені колективу і пацієнтів медичної установи попросила про підтримку у питанні збереження цілісної структури центру.

Враховуючи, що це єдиний медзаклад на Буковині такого профілю й що кожен рік число хворих на цукровий діабет в області зростає, я запевнив Марину Леонову та Наталію Пашковську у тому, що моя особиста позиція як голови обласної ради – це збереження обласного ендокринологічного центру у тому вигляді, в якому він є. Про це я поінформував директора департаменту охорони здоров’я ОДА Оксану Андієць. 

Тому був прикро вражений, коли побачив у ЗМІ заяви спекулятивного характеру із закликами до обласної ради не реорганізувати ендокринологічний центр. Вважаю, що такі заяви вводять чернівчан і буковинців в оману та лише підігрівають атмосферу, породжуючи маячні чутки та перекручення.

Ще раз хочу наголосити: обласна рада не ініціювала та не погоджувала і, впевнений, що не погодить реорганізацію обласного ендокринологічного центру.

Тому просив би усіх так чи інакше зацікавлених осіб не політизувати цю тему в надії заробити собі якісь бали в очах громади. Скандалу не буде!

1