Чернівецька обласна рада прирівняла  добровольців  до учасників бойових дій в зоні проведення АТО

Чернівецька обласна рада прирівняла добровольців до учасників бойових дій в зоні проведення АТО

28.07.2016, 19:11

Сьогодні, 28 липня, сесія обласної ради розглянула питання щодо надання пільг добровольцям, які приймали участь в зоні АТО.

Депутати обласної ради підтримали проект рішення  «Про статус ветеранів війни – добровольців учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО у період її проведення».

Рішення підтримало 55 депутатів.

Цим рішенням воїни-добровольці прирівнюються до учасників АТО та отримують усі пільги передбачені статтями 12-14 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» у частині фінансування витрат, яке здійснюється за рахунок місцевих бюджетів.

Зауважимо, що перед проведенням засідання, добровольці пікетували обласну раду з вимогами прирівняти їх до учасників бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції.

«За 2,5 роки війни, добровольчий рух та тих воїнів, які перші зголосилися захищати країну без зарплатні, без посвідчень, без будь-яких пільг, відтісняють. Тому добровольці, за підтримки спілки АТО та інших громадських організацій написали звернення в обласну раду, щоб визнати добровольців учасниками АТО», – розповів керівник НВР «Правий сектор» Олександр Паращук.

Як запевняють військовослужбовці, добровольці достойні отримати статус учасника бойових дій, аніж ті, хто вже отримав цей статус. «Є інформація, що декілька підполковників поліції отримали статус учасника бойових дій за 11 та 12 днів перебування в зоні АТО в місті Сєвєродонецьк, який був звільнений. Просто за перебування без участі в бойових діях», – сказав учасник АТО Євген Марусик.

http://www.0372.ua/, http://times.cv.ua/, 

1