Чернівецька міськрада просить СБУ і прокуратуру перевірити інформацію про зговір депутатів та перевізників

Чернівецька міськрада просить СБУ і прокуратуру перевірити інформацію про зговір депутатів та перевізників

27.02.2017, 21:02

Чернівецька міська рада звернулась до прокуратури та СБУ з проханням перевірити факти, висловлені міським головою Олексієм Каспруком щодо причетності депутатів міськради до організації транспортного колапсу в Чернівцях.

Відповідну пропозицію депутата фракції "Народний контроль" Івана Гончарюка сьогодні на сесії міськради підтримали 30 депутатів (загальна кількість депутатів - 42). 

Зокрема, сьогодні на черговій сесії депутат Гончарюк звернувся до Олексія Каспрука з проханням назвати організаторів "транспортного заколоту".

"Нещодавно на одному з ресурсів з’явилась інформація про те, що міський голова заявив, що у цьому транспортному колапсі замішані перевізники і депутати міської ради. Якщо ви маєте факти, то назвіть організаторів цього заколоту. Якщо до цього причетні депутати, то я прошу підтримати звернення нашої фракції до СБУ з метою з’ясування причетності депутатів Чернівецької міської ради до транспортного колапсу і зговору депутатів і перевізників", - сказав Гончарюк.

На цю репліку Каспрук відповів:

"Як дотичні депутати до транспортного колапсу? Є результати поіменного голосування. Мораторії, відмови від закупівель комунальних автобусів, неголосування за нові тролейбуси. Це все є на сайті міськради, подивіться, там усі прізвища вказані".

Богдан Ковалюк, депутат міської ради ("Самопоміч"): "Дай Боже, щоб на наступній сесії вже в СБУ розібралися. Якщо прізвища депутатів, яких Олексій Каспрук звинувачує, не підтвердять в СБУ, то міський голова публічно має вибачитися перед депутатським корпусом".

На закиди депутатів від фракції "Рідне місто" про те, що обіцяних тролейбусів від Румунії місто так і не отримало, міський голова емоційно відповів: "Румуни - це румуни, а не ідіоти. Якщо ми готові платити за використані тролейбуси з бюджету, то чого вони мають нам безкоштовно їх давати."

 Джерело: molbuk.ua та  http://acc.cv.ua/

1