Чернівецька міська рада провокує соціальний вибух у громадському транспорті

Чернівецька міська рада провокує соціальний вибух у громадському транспорті

10.04.2017, 22:45

Чернівецька міська рада скасувала пункт 1 рішення виконавчого комітету, яким передбачається встановлення з 1 квітня 2017 року збільшення вартості проїзду у маршрутках до 4 гривень.

Відповідне рішення ухвалили сьогодні на черговій сесії міськради 26-ма голосами депутатів. 

Зокрема, під час розгляду питань порядку денного депутат "Свободи" Андрій Ілюк запропонував повернутися до розгляду питання про скасування пункту 1 рішення виконавчого комітету міської ради від 14 березня 2017 №140/6 "Про тимчасове встановлення тарифу на перевезення пасажирів у міському пасажирському транспорті та зупинення окремих пунктів рішення виконавчого комітету міської ради".



Пропозицію депутата підтримали 25 депутатів, рішення прийнято.

За основу і в цілому за відповідну пропозицію Ілюка проголосували 26 депутатів, рішення прийнято.

Після голосування депутат "Рідного міста" Володимир Бешлей заявив, що він схвалює таке голосування і поцікавився у керівника юридичного відділу міськради Олександра Шиби, коли рішення про зменшення тарифу на проїзд вступить у дію.

"Як я можу коментувати дії депутатів, які мають свої наміри, волю, і насправді зі мною не діляться цими намірами?", - відповів Шиба. 

Нагадаємо, у пункті рішення виконкому, дію якого скасували депутати, зокрема, йдеться:

"Тимчасово з 01.04.2017 року встановити вартість проїзду у міському пасажирському автотранспорті загального користування в м.Чернівцях за 1 поїздку у розмірі 4,00 грн. в автобусах, які виконують перевезення пасажирів у звичайному режимі, в режимі маршрутного таксі та в автобусах, що працюють в експресному режимі руху".

Як відомо, з 1 квітня 2017 року у Чернівцях зросла вартість проїзду у маршрутках з 3 до 4 гривень.

Джерело: molbuk.ua/

1