Чернівецька міська рада проситиме Порошенка й Петренка почати люстрацію українських суддів з Буковини

Чернівецька міська рада проситиме Порошенка й Петренка почати люстрацію українських суддів з Буковини

14.11.2014, 18:35

Чернівецька міська рада звертатиметься до Президента й Міністерства юстиції з ініціативою запровадити в Чернівецькій області пілотний проект, згідно якого люстрацію суддів можна було б проводити за участі громади. Це зумовлено низкою дивних рішень буковинських суддів, які збурюють суспільство.

 Про це сьогодні повідомив секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик під час брифінгу за участі громадських активістів та представників правоохоронних органів.

«Останнім часом у нас відбуваються спроби вирішувати через суди господарські питання таким чином, що до цього аналогів в Україні не було. Це я говорю про те, що судом відмінено вето міського голови, що не передбачено законом.

Йдеться про питання приватизації магазину «Колосок», що розміщений на розі проспекту Незалежності – Головної. За словами секретаря міської ради Ярослава Кушнірика, міський голова вважає, що «нерухомість міської ради приватизувати не на часі, це не по-господарськи». Саме тому він, як людина, що відповідає перед громадою міста, застосував своє право вето на це рішення. Але Шевченківський районний суд так не вважає – він відмінив вето, аргументуючи тим, що міський голова не мав права зупиняти рішення сесії міської ради.

Якщо не реагувати на такі речі, ми отримаємо майдани, сміттєві баки, збурення людей, які бачать що не можливо по-іншому боротися за свої права», - наголосив Кушнірик.

За словами речників, дивні рішення суду стосуються й продажу гуртожитків у яких проживають люди, у якості нежитлових приміщень, поновлення на посаді заступника гендиректора «Калинівського ринку» Вадима Колегая.

Відновлений судом на посаді гендиректора Калинівського ринку Вадим Колегай є фігурантом справи, яку розслідує слідче управління УМВС Чернівецької області. Про це йшлося сьогодні на брифінгу у міській раді за участю представників влади і громадськості.

Зокрема, за словами представника УМВС, йдеться про шість магазинів, які належать місту і перебувають на балансі Калинки. Ці шість магазинів проводили торгівлю і платили по 600 доларів, однак гроші зникали і не потрапляли до міського бюджету.

Міліція вже має підтвердження вказаних фактів, але розслідування ще не закінчене.

Заступник гендиректора Вадим Колегай, відповідальний за торгівлю, був звільнений з посади, але поновився через суд.

Наразі В.Колегай на посаді ще не відновлений, бо не подав усі документи. Адміністрація ринку буде оскаржувати його відновлення на посаді в суді.

«Я думаю, що ми зробимо такий проект рішення (звернення до Президента та Мінюсту – ред.) і винесемо на найближчу сесію», - сказав секретар міськради.

"Маючи суддівську мантію можна сказати: це не чорне, а біле, поставити підпис і печатку", - сказав секретар Чернівецької міської ради про судову систему.

Водночас керівник чернівецького Автомайдану Олексй Коломієць повідомив, що рішення про відновлення Колегая на посаді ухвалив суддя Першотравневого районного суду Ігор Іщенко. Цей же суддя, за словами Коломійця, зняв ареш з квартири, яку, на думку міської ради, незаконно отримав депутат міської ради Володимир Бешлей. Після цього Бешлей квартиру продав.

Олексій Коломієць заявив, що Автомайдан має намір поїхати до деяких суддів з метою люстрації і має сміттєві баки різних розмірів.

За матеріалами БукІнфо, molbuk.ua, chas.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

 В ПЕРШУ ЧЕРГУ ТРЕБА НЕГАЙНО ЛЮСТРУВАТИ  РЕГІОНАЛА КУШНЕРИКА І СЛУГУ РЕГІОНАЛІВ ЛЕОНТІЯ НАГЛОСТІ МЕЖІ НЕМА КУШЕРИК ЗАСНОВНИК ПАРТІЇ РЕГІОНІВ В МІСТІ КОЛИ ЖАРЕНИМ ЗАПАХЛО  ВИЙШОВ З ПАТІЇЇ І СТАВ БІЛИМ ПУШИСТИМ 

avatar

МИКОЛА

14 листопада 2014 19:45

а що не це подейкує кулявлобна лжешлюха і бомжиха Ґалья Єреміца яка з міністром юстиції кулявлобним відлюстрували в усі дири правосудіє Стороженця? )))))) коли відлюструють кулявлоби правоСудіє Черноуц? ))))))))

avatar

Буковинці

14 листопада 2014 20:22