Не в кредит, а за живі гроші чернівчан: міська рада підтримала е-петицію про закупівлю 20 нових тролейбусів

Не в кредит, а за живі гроші чернівчан: міська рада підтримала е-петицію про закупівлю 20 нових тролейбусів

13.04.2017, 01:18

Депутати Чернівецької міської ради підтримали електронну петицію щодо закупівлі нових тролейбусів. Більшістю голосів обранці ухвалили закупівлю 20 нових транспортних засобів.

Відповідне рішення міськрада ухвалила сьогодні 31-м голосом депутатів (загальна кількість депутатів - 42).

Зокрема, у відповідному рішенні міськради йдеться: "При розподілі залишку міського бюджету передбачити кошти на придбання в 2017 році для КП "Чернівецьке тролейбусне управління" 20 нових тролейбусів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запроданівська більшість Фірташа не буде керувати і плюндрувати Чернівці

 За пропозицією Богдана Ковалюка, тролейбуси закуплять до серпня цього року. Крім того, депутати зобов’язали тролейбусне управління для обслуговування нових машин використовувати передбачені технічними характеристиками витратні матеріали. Цей пункт влючено, аби уникнути ситуації, яка склалася у Сумах, де три нові тролейбуси вийшли з ладу незадовго після придбання через використання невідповідних витратних матеріалів.
  
У той же час, за ініціативи Юрія Буреги, з проекту рішення виключили умову щодо закупівлі винятково тролейбусів українського виробництва. Депутати зійшлися на тому, що заплановані до закупки транспортні засоби або їх складові не мають бути російського виробництва.
 
Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України ратифікувала Угоду (проект "Міський громадський транспорт України") між Україною та Європейським інвестиційним банком. За словами народного депутата України Максима Бурбака, даний законопроект - це додатковий інструмент для оновлення рухомого транспортного складу українських міст. Ця угода допоможе тим радам, які самі неспроможні ухвалити таке потрібне для громадян рішення. Наприклад, Чернівецька міська рада підписала угоду про наміри з ЄБРР. За умовні відсотки місто могло суттєво оновити свій тролейбусний парк. Натомість проданівська більшість Фірташа у Чернівецькій міській раді не дала можливості реалізувати цю угоду, позбавила чернівчан можливості користуватися новітніми тролейбусами. Тому що там був прозорий конкурс, який би проводив ЄБРР. 
 
Нагадаємо, раніше на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради була зареєстрована та набрала 336 із необхідних 250-ти голосів електронна петиція щодо закупівлі нових тролейбусів українського виробництва.
 
Джерело: http://promin.cv.ua, molbuk.ua
1


КОМЕНТАРІ (1)

А чому не українські, а москальські? Ми ж згортаємо стосунки із агресором, хіба ні? Москальським підспівувачам не місце в Раді!

avatar

VМишо

13 квітня 2017 12:01