Чернівецька громада приєдналася до народної ініціативи щодо реформування земельних відносин

Чернівецька громада приєдналася до народної ініціативи щодо реформування земельних відносин

27.02.2020, 19:23

На пропозицію фракції «Батьківщина» у Чернівецькій міськраді сьогодні на сесії було прийняте рішення про приєднання громади міста до народної ініціативи щодо реформування земельних відносин.

Про це повідомляє прес-служба обласного осередку партії.

Сесія розглянула звернення Всеукраїнського Об’єднаного Штабу захисту української землі, підтримала викладені цим Штабом «Вимоги щодо впровадження земельної реформи в Україні» та «Настанови до земельної реформи в Україні». Задля практичного виконання Вимог та Настанов сесія делегувала до координаційної ради громад Чернівецької області з цього питання депутата Юрію Бурегу.

Також сесія звернулася до народних депутатів від виборчих округів 201 та 204 Олени Лис та Георгія Мазурашу з пропозицією ознайомитися з ухваленими Вимогами і врахувати це волевиявлення громадян як безумовне. Сесія запропонувала народним обранцям невідкладно виступити від імені виборців з відповідною депутатською ініціативою до Верховної Ради України відхилити проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (реєстр. № 2178-10 від 10.10.2019 р.) та долучитися до утворення спільних робочих груп для створення Єдиної національної програми реформування земельних відносин.

Рішення підтримане 22-ма голосами.

1