Чернівчанину Вадиму Міському присудили премію Кабміну за розбудову України

Чернівчанину Вадиму Міському присудили премію Кабміну за розбудову України

27.08.2018, 13:51

Кабінет Міністрів України присудив відомому громадському діячу родом із Чернівців Вадиму МІСЬКОМУ престижну відзнаку — Премію Кабміну за особливі досягнення молоді у розбудові України. Таке рішення було ухвалене Урядом напередодні 27-ї річниці незалежності України, повідомляє Урядовий портал.

 За словами Міністра молоді та спорту України Ігоря ЖДАНОВА, у 2018 році було подано 236 кандидатів на здобуття Премії, серед них  110 жінок і 126 чоловіків. Пропозиції надійшли з 24 регіонів України. Загалом цьогоріч присуджено 20 премій молодим українцям. Лауреат премії отримає нагрудний знак і диплом, що вручатиме Прем'єр-міністр України Володимир ГРОЙСМАН, а також грошову винагороду в 50 тисяч гривень.

 — Урядова премія стала для мене справжньою несподіванкою, — розповідає Вадим МІСЬКИЙ. — Особливо приємно отримати відзнаку за розбудову країни в історичний час докорінних суспільних змін, тому висловлюю вдячність колегам, партнерам та близьким за спільну плідну роботу — адже будувати та реформувати країну поодинці неможливо. Він зауважив, що ще кілька років тому за активну громадську позицію можна було нарватися лише на візити правоохоронців чи затримання. Сьогодні ж чітко видно, що країна змінюється: відкрилося багато способів більш конструктивної взаємодії громадськості з владою, хоча ці способи потребують подальшого розвитку та зміцнення.

Вадим Міський відомий своєю діяльністю передусім на національному рівні – він представляє молодь у Наглядовій раді Національної суспільної телерадіокомпанії України, активно висвітлює перебіг реформи у провідних українських ЗМІ, є одним з облич реформи. Також, Вадим — один з розробників реформаторського законопроекту “Про молодь”, що має шанси бути прийнятим Парламентом у цьому році й передбачає приведення української молодіжної політики до кращих європейських практик.

 Понад чотири роки Вадим Міський залишається серед лідерів найбільшого українського об’єднання громадських організацій – Реанімаційного Пакету Реформ, де керував розробкою Дорожньої карти реформ для України, координував адвокаційні кампанії у сфері боротьби з корупцією, правосуддя, медіа, молодіжної політики та ін. У 2018 році Вадим став програмним директором Детектора медіа — провідного українського аналітичного центру та однойменної групи онлайн-видань, що спеціалізуються на проблемах засобів масової інформації та інформаційної політики.

 Разом з тим, лауреат урядової премії відомий і діяльністю в м. Чернівці. Заснована ним громадська організація Лабораторія демократичних трансформацій створила антикорупційний ресурс “Буковинські ґешефти”, досліджує місцеву політику та аналізує роботу місцевих депутатів, проводить просвітницькі лекції для студентства, спільно з Чернівецьким громадським телебаченням InfoKey відзняла телепроект “Реформи зблизька”.

 Фото: Радіо Свобода.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Нічого немаю проти нацменшин, в тому числі гея В.Міського, просто вкотре пересвідчуюсь наскільки потужна в них взаємопідтримка.

avatar

Думка

28 серпня 2018 07:54

Я з Вадимом навчалася в університеті :) Величезний молодець! Бажаю успіхів!!!! 

avatar

Діана Д.

22 вересня 2018 11:12