Чернівчанина Максима Бурбака назвали одним із 'сірих кардиналів' влади

Чернівчанина Максима Бурбака назвали одним із "сірих кардиналів" влади

17.09.2015, 17:56

Видання "Новое время" назвало двох буковинців "сірими кардиналами" при українській владі.

Про це йдеться у публікації журналу, який вийде друком 18 вересня.

Зокрема, в матеріалі журналістів "НВ" йдеться, що депутат Андрій Іванчук - один із тих, хто став основою неформального клубу, який контролює чимало важливих рішень в країні і фінансові потоки.

"Мартиненко, Іванчук і Кононенко — на думку багатьох політиків, частково повторюють історію "любих друзів" — людей, які в середині 2000?х контролювали парламент і серйозні державні грошові потоки за спиною у тодішнього лідера України Віктора Ющенка. Причому Порошенко і Мартиненко входили в коло цих "друзів", - йдеться в публікації.

Ще одним "сірим кардиналом" з партії "Народний фронт" видання назвало чернівчанина Максима Бурбака, котрий є лідером однойменної фракції.

"У приватних бесідах політики з НФ розповідають, що біля їхнього лідера є кілька центрів впливу. Наприклад, глава фракції Максим Бурбак, який знайомий із Яценюком ще з університетських років. Нардеп Сергій Пашинський. Також — глава МВС Арсен Аваков і секретар РНБО Олександр Турчинов. Але Іванчук і Мартиненко об'єднують в собі як політичне, так і фінансовий вплив", - йдеться у публікації.

Як відомо, нардеп Андрій Іванчук з 1996 року по 1998 рік працював викладачем кафедри кримінального права та процесу Чернівецького державного університету ім. Ю. Федьковича.

1


КОМЕНТАРІ (1)

бурбакам двом до одного кардинала,як гімну до кулі

avatar

Роман

17 вересня 2015 15:12