Чернівчани підтримали петицію щодо ремонту вулиці Максима Горького

Чернівчани підтримали петицію щодо ремонту вулиці Максима Горького

10.12.2017, 12:24

Електронна петиція на сайті Чернівецької міської ради щодо ремонту вулиці Максима Горького набрала необхідні 250 голосів.

"Пропонуємо ремонт тротуару та проїжджої частини дороги вулиці Горького, у зв`язку з великою кількістю ям, - йдеться в обґрунтуванні петиції, розміщеної на офіційному сайті Чернівецької міської ради. - По тротуару (на ділянці між вулицями Хмельницького та Богуна) неможливо проїхати дитячим візком, а після дощу дошкільнятам - обійти калюжі.

Збір підписів розпочався 13 листопада 2017 р.

Ініціативна група зі збору підписів розмістила оголошення у під'їздах будинків із закликом до сусідів підтримати ремонт вулиці. 

До завершення збору залишилося 9 днів, але наразі зібрано тільки 74 із 250 необхідних підписів. 

 

 

 

 

 Підписати петицію можна за посиланням: http://e-dem.in.ua/chernivtsi/Petition/View/768

Світлина від Yurii Chornei.

2015 року, на відрізку вулиці перед будинком колишнього ректора університету Євгена Ерліха, трохи підлатали дорогу у тротуар:

- У чому чернівецьким комунальникам не відмовиш, так це у загостреному відчутті фахових честі і гідності. Відчуваються австрійські традиції догляду за хідниками,про які ще Дроздовський розповідав. Ну не можуть собі дозволити напартачити. Мораль ремесла не дозволяє! Тому і працюють не абияк, а щоб самим було приємно від гарно виконаної роботи. А якщо щось не так, то вночі не сплять, рано-вранці біжать доробляти-виправляти халтуру. Словом, як і належить справжнім майстрам, що знають ціну собі і своїй праці. Взялися, приміром, латати дірки на вулиці Горького, то вже так стараються, щоб нове полотно аж виблискувало: старі дірки акуратно повичищали, свіжим асфальтом засипали, коточком пройшлися. А не так щоб десь залатали, а десь наче собачі купки зі старого покриття понакладали. Бо свіжого асфальту не вистачило, чи ентузіазм раптом випарувався. Ні, чернівецькі комунальники не такі. Вони себе втілюють у справах своїх золотих рук! На фото робота справжніх майстрів з благоустрою тротуарів на вулиці Горького. Зроблено не за страх, а на совість! За такий ремонт і премії не шкода... Заради справедливості мушу визнати, що комунальники таки змінюються. Чесно кажучи не сподівався, але вчора раптом виявив: щойно встановилася сухіша погода, як вони повернулися і доробили те, що кинули на половині справи. Ще трохи і я повірю, що у нас справді може вийти. У будь-якому разі, однозначно пов'язую цю невелику, але таку приємну і показову зміну у підходах до справи з новим Чернівецьким міським головою Олексієм Каспруком і його командою. (Цього разу без жодної іронії!!!). Переконаний, що якби ми всі уміли (а головне - хотіли) бачити не тільки погане, то давно би жили в іншому місті.

Довідково:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Історична розвідка. Про людину, яка пробуджувала в Чернівцях українську свідомість

  Вулиця Максима Горького розташована в історичній частині Чернівців. Поєднує площу Філармонії і вулицю Івана Богуна (в районі Педагогічного коледжа).  Магістраль перетинає відремонтовану вулицю Богдана Хмельницького і веде у напрямку до колишньої Резиденції митрополитів Буковини і Далмації.

На вулиці розташовані Пам'ятки історії місцевого значення Чернівців: Будинок, в якому мешкав видатний лікар-офтальмолог, заслужений діяч науки, професор Б. Радзіховський; 1945–1975 рр. 

Будинок, в якому жив український композитор М. Лисенко (1842–1912); 1903 р. Будинок, в якому у 1875–1934 рр. мешкав визначний діяч українського національного відродження на Буковині, перший голова Українського Народного Дому Володимир де Корнич-Ясеницький (1844–1934). Володимир Корнич-Ясеницький окрім адвокатської та громадської діяльності дбав і про культурне життя міста. Підтримував Музичне товариство, зокрема, яке в пошану обрало Ясеницького своїм почесним членом. А в 1903 році в його домі гостював геніальний композитор Микола Лисенко, який давав концерт у Чернівцях.

Будинок колишньої учительської семінарії, в якій працював український письменник О. Маковей (1867–1925). 1899–1910 рр.

Тут знаходиться будинок, в якому жив видатний вчений, юрист, науковець, засновник соціологічної школи права, декан юридичного факультету (1901) та ректор Чернівецького університету (1906-1907) Євген Ерліх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОННЕГУТ І ЧЕРНІВЦІ. Час "Сови" | TrolleyBust

1