Чернівчани збиратимуть підписи про відкликання шістьох депутатів міськради

Чернівчани збиратимуть підписи про відкликання шістьох депутатів міськради

26.03.2018, 23:10

Збори виборців, які відбулися у Чернівцях 24 березня, підтримали процедуру відкликання депутатів міської ради, які були обрані від «Об’єднання «Самопоміч», однак неналежно виконували свої обов’язки. Відтак, ініціативна група збиратиме підписи про їхнє відкликання.

Голова обласного осередку «Самопомочі» на Буковині Наталія Райлян зауважує, що відкликання депутатів – важливий крок, який зробили саме виборці. Це означає, що люди знають свої права: коли обраний депутат не відповідає очікуванням, його можна відсторонити.

«Триває процес децентралізації, ми шукаємо нових людей. Депутат має бути з народом, має служити народові. Саме такими мають бути депутати «Самопомочі»», – наголошує Наталія Райлян.

За словами голови міського осередку «Самопомочі» Олексія Поповича, всі процедури під час зборів пройшли у рамках закону. «На жаль, ці депутати перестали відповідати очікуванням виборців, і на щастя є закон «Про статус депутатів місцевих рад» з пунктом стосовно їх відкликання. Чернівчани сьогодні мали можливість перевірити його на практиці», – зазначив він.

Нагадаємо, 19 березня 2018 року фракція «Самопоміч» у міській раді оголосила про саморозпуск. Цьому рішенню передувало службове розслідування щодо діяльності депутатів фракції «Самопоміч» у Чернівецькій міськраді. Його результатом була рекомендація керівництва партії усім членам фракції у міськраді написати заяви про складання депутатських повноважень, адже депутати дійсно неналежно виконували свої обов’язки.

У березні 2017 року четверо обранців «Самопомочі» написали відповідні заяви, проте міськрада відмовилася ухвалювати це рішення, скерувавши відповідне питання на довивчення. Через такі дії виборці змушені використати черговий інструмент — відкликання недобросовісних депутатів.

https://samopomich.ua/

1