Чернівчани вимагають перестати калічити дерева

Чернівчани вимагають перестати калічити дерева

20.03.2017, 21:49

Петицію відповідного змісту зареєстрували на сайті Чернівецької міської ради. 

Автор петиції - Сергій Ткачук. 

- За останні роки місто зазнало потворної й тотальної "чистки" дерев (а насправді, їх масової вирубки) з фактичним знищенням крон - сукупностей гілок і листя у верхній частині рослин. Дерева, що колись насаджувались для зменшення рівня загазованості, а також з естетичних міркувань, перетворились на жахливі стовбури, схожі на броколі, що не здатні ані виділяти кисень, ані приваблювати погляди мешканців. Чистка (знищення) проводиться масово - як насаджень на тротуарах та розділових смугах, так і в парках, скверах тощо. Звісно, легше "тюкнути крону" та списати кошти за ювелірно проведені роботи, аніж реально опікуватись станом насаджень, або, бодай, залишити їх у спокої. 

Подібне ноу-хау, що відверто шокує іноземних туристів, прийшло до нас з Росії, де так само не цінують красу та оточуюче середовище. 

Ця перманентна діяльність із відвертим проявом ненависті до природи та озеленення міста, проводиться за рахунок міського бюджету та подається як ефективно пророблена робота комунальників. Натомість гроші варто спрямувати на насадження, а не винищення рослин. 

Прошу згадати те, чому нас вчили у першому класі (поважати природу), збагнути потворність довкілля без зелені і підтримаи петицію про мараторій на злочинну й жорстоку чистку дерев (топінг).

1