Чернівчани вже зіпсували новий скейт-парк лише через два тижні після відкриття

Чернівчани вже зіпсували новий скейт-парк лише через два тижні після відкриття

28.07.2023, 16:54

Нова спортивна локація знаходиться у парку імені Шевченка, 12 липня скейт-парк офіційно відкрили, проте вже через два тижні відвідувачі почали скаржитись на зіпсоване обладнання.

Про те, чому фігури для виконання трюків у новому скейт-парку зіпсувались так швидко, Медіа агентству АСС розповів Андрій Савков, представник підрядника, який монтував локацію.

Зокрема, чоловік зазначив, що скейт-парк побудований згідно зі всіма стандартами, а проблеми виникли через недотримання правил експлуатування відвідувачами парку:

«Є багато нарікань, що проблема у фігурах. Кажуть, що вони зроблені неякісно, проте покриття почало псуватись через те, що люди не дотримуються правил користування, зазначених на фігурах. Зокрема, коли катаються спортсмени професійно, вони мають на своєму транспорті пластикові пеги (пеги – спеціальні втулки на самокатах, які розміщуються на зовнішній частині коліс і зазвичай використовуються для виконання трюків, - ред.), проте у більшості звичайних самокатів та велосипедів  -  металічні пеги, саме вони й шкодять покриттю, і в правилах користування зазначено, що з такими кататись тут не можна», - зауважив Андрій Савков.

Ситуацію також прокоментував старший тренер національної збірної команди України з велосипедного спорту Володимир Бойчук:

«Загалом парк поділений на дві частини – вони відрізняються тим, що одна призначена для виконання трюків на велосипедах BMX, тут можна це робити, адже є спеціальні фігури з поролоном, які більш безпечні. Інша частина парку якраз призначена для транспорту, який має пеги. Тут можна ковзати на бильцях. Через металеві деталі, які використовувати не можна, обладнання в парку й зіпсувалось», - підсумував чоловік.

Андрій Савков, представник підрядника, який монтував локацію, зазначив, що спеціалісти вже усувають пошкодження.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1