Чернівчани скаржаться, що хочуть зруйнувати “генеральський будинок”

Чернівчани скаржаться, що хочуть зруйнувати “генеральський будинок”

17.03.2017, 17:49

“Генеральський будинок” на вулиці Шкільній хочуть перебудувати. У соцмережах активісти повідомляють, що всі роботи здійснюють з порушенням закону. 

“Справжня картина прихована від ока чернівчан, тому що всі події відбуваються у дворі, між будинками №1 по вулиці Шкільній та №4 по вулиці Шолом — Алейхема. Тут, винахідливий підприємець отримав дозвіл від архітектурно-будівельної інспекції на сумнівну “реконструкцію” будинку на Шкільній, 1. Чому сумнівну? Тому що так звана “реконструкція” передбачає побудову нової споруди впритул до стін згаданих будинків №1 по вулиці Шкільній та №4 по вулиці Шолом - Алейхема. Забудовником планується знесення однієї стіни будинку на Шкільній, 1, добудову нової споруди на три поверхи.

Жителі цього будинку дозволу підприємцю на будівництво впритул до їхнього приватного будинку не давали і зараз воюють у судах, як за своє право власності, так і за збереження історичної спадщини”, - йдеться у повідомленні.

Будинок на Шкільній, 1, — має назву “Генеральського дому” і є першим кам'яним будинком міста і пам'яткою місцевого значення.

Джерело: http://molbuk.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Куди дивиться громадянка Пушкова? Вже й раритет паскуди продали...

avatar

михель

17 березня 2017 20:28