Чернівчани прийшли показати депутатам на що вистачає пенсії і сказати 'ні' безглуздим проектам (ВІДЕО)

Чернівчани прийшли показати депутатам на що вистачає пенсії і сказати "ні" безглуздим проектам (ВІДЕО)

15.02.2017, 15:08

Нагадаємо, в Чернівецькій міській раді триває засідання сесії. Наразі питання порядку денного ще не розглядали. До трибуни вийшли обурені громадяни, які вважають, що депутати не знають матеріального стану більшості громадян.

Активісти вийшли до трибуни у сесійній залі з набором елементарних продуктів: капуста, картопля, кефір та ліверна ковбаса. Кажуть, що це максимум, який можуть собі дозволити придбати в день пенсіонери. Це все коштує 48 гривень, а з пенсією у 1360 на місяць, більше і не виходить. Це якщо не рахувати комунальних платежів, зауважують активісти.

Тому вимагають від депутатів не думати про тунелі чи тролейбуси, а насамперед подбати про пенсіонерів та про зменшення сплати за комунальні послуги.

Джерело: https://bukovyna.tv/ та http://acc.cv.ua/

 
Під Чернівецькою міськрадою також відбулася акція протесту проти марнотратства бюджетних коштів.
 
Про це повідомляє http://chv.tv/.

Декілька активістів прийшли під Ратушу з плакатами: «Чернівчани вимагають ремонту доріг», «Ні безглузим проектам».

Як передає кореспондент molbuk.ua, в пікеті брали  участь 7 активістів, які тримають в руках плакати із гаслами: "Витрачайте кошти розумно", "Чернівчани вимагають ремонту доріг", "Ні безглуздим проектам" та "Припиніть зливати кошти в тунель".

Представник "ДемАльянсу", учасник пікету Іван Патарак заявив, що активісти підтримують "правильний розподіл бюджетних коштів", а не ті ідеї та пропозиції, які планує підтримати Чернівецька міськрада. Водночас він закликав депутатів міської ради проголосувати за виділення коштів на ремонт доріг у Чернівцях.

«Ми проти будівництва тунелю, проти пропозиції викупити готель «Черемош» за 250 мільйонів гривень. Ми виступаємо за те, щоб кошти міського бюджету ті, які на рахунках банку, а це більше 200 мільйонів гривень були витрачені на капітальний ремонт доріг, щоб мешканці побачили роботу депутатів», – сказав Ініціатор акції – голова Іван Патарак.

 Ініціатор протесту зазначив, що у випадку, якщо місто почне будувати тунель, який з’єднуватиме Кварц та мікрорайон «Гравітон», то ці роботи триватимуть декілька років, як і ремонт вул. Богдана Хмельницького.
 
"Ми також вважаємо, що недопустимо, що всередині лютого ще невідомо, куди будуть витрачатися кошти капітальних видатків. Як таке може бути, що затягується до весни рішення про розподіл цих коштів? Тендери будуть проведені в кращому випадку улітку, а роботи, як завжди почнуть восени. І знову ми побачимо, що нічого не зроблено, нічого немає, а люди нарікають на роботу міської ради", - сказав Патарак.

"Зараз вже рік, відколи близько 200 мільйонів гривень лежать у банку на рахунку. Якщо депутатам не потрібні ці кошти на інші цілі, то хай спрямують ці гроші на ремонт", - додав учасник пікету.

Окрім того Патарак розкритикував ідею депутатів "Самопомочі" щодо будівництва тунелю.

"Ви ж розумієте, що будівництво тунелю - це фактично зупинка роботи аеропорту. Це такі роботи, які можуть затягнутися на роки. Ми бачимо, як уже 6 років будують вулицю Богдана Хмельницького, і досі не можуть завершити. Уявіть собі, скільки років будуть будувати тунель", - сказав учасник пікету.

Після цього активісти зайшли  у сесійну залу, де триває позачергова сесія міськради.  

Джерело:  http://chv.tv/ та molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Той пан з капустою доволі часто відвідує недешеві кафе та ресторації, не зовсім він асоціюється як соціальнонезахищений.

avatar

???

16 лютого 2017 10:40