Чернівчани платитимуть за проїзд у тролейбусі 3 гривні: за пропозицією секретаря міськради Василя Продана  незалежно від форми оплати

Чернівчани платитимуть за проїзд у тролейбусі 3 гривні: за пропозицією секретаря міськради Василя Продана незалежно від форми оплати

18.07.2018, 11:04

Хоч безготівково, хоч живими грошима - однаково. Виконавчий комітет Чернівецької міськради обговорював підняття тарифів на проїзд у електротранспорті.

Спершу пропонували підняти ціну за квиток до 3 гривень - для тих, хто оплачує готівкою, і до 2,5 - для тих, хто платитиме карткою. Це мало б стимулювати чернівчан до переходу на електронні картки, що буде актуальним після встановлення валідаторів у міських тролейбусах.

Нагадаємо, оплачувати проїзд у тролейбусах безготівково чернівчани зможуть із жовтня цього року, так планують у міськраді.

Та за пропозицією секретаря міськради Василя Продана, ціну зрівняли, незалежно від форми оплати, і тариф затвердили у розмірі 3 гривень.

У проекті рішення, опублікованому на сайті Чернівецької міськради, вказано, що такі зміни набувають чинності із 1 серпня.

Джерело ТВА

 З 1 серпня проїзд у чернівецьких тролейбусах коштуватиме 3 гривні. Щоправда, школярі платитимуть 1 грн протягом усього року, а студенти - 2 грн, але пільга для них буде актуальна лише протягом навчального року. Всі інші пільги залишаються незмінними. Такий тариф ухвалив виконком Чернівецької міськради. 

 Нові надходження спрямують на заохочення водіїв тролейбусів, яких наразі бракує. А також покращать санітарне обслуговування, бо ж наразі, каже міський голова Олексій Каспрук, цим займаються занадто мало працівників, а тому чистота тролейбусів часто залишає бажати кращого.

 Раніше розглядали варіант підняття ціни за квиток до 3 гривень - для тих, хто оплачує готівкою, і до 2,5 - для тих, хто платитиме карткою. Та за пропозицією секретаря міськради Василя Продана, ціну зрівняли, незалежно від форми оплати, і тариф затвердили у розмірі 3 гривень.

 За словами мера, це може загальмувати впровадження електронного квитка у електротранспорті. Адже буде відсутня мотивація переходити на безготівкову оплату.

 Та попри все, міський голова запевнив, до жовтня, як і планували, встигнуть обладнати електротранспорт валідаторами для безготівкового розрахунку.

1