Чернівчанка із недіючим «соціальним квитком» Михайлішина вимагала у водія безкоштовний проїзд

Чернівчанка із недіючим «соціальним квитком» Михайлішина вимагала у водія безкоштовний проїзд

21.10.2015, 01:36

 Чернівецькі перевізники долучилися  до дискусії щодо законності діяльності партії «Рідне місто», яка роздає так звані соціальні проїзні.

Як зазначив заступник голови Асоціації міських автопасажирських перевізників Микола Альбота, такий «соціальний проїзний» вже навіть показали одному із водіїв міського маршруту. Був випадок, коли до маршрутки заходила пасажирка і, показавши дане «посвідчення» вимагала, аби її повезли безкоштовно.

Чернівчанам нагадали, що півтора року тому перевізники почали так звану «війну» із даними соціальними квитками, які запустили ще у 2011 році, коли обов'язки секретаря міської ради виконував Віталій Михайлішин.

«Тоді з перевізників попросили підписати Меморандум з міською радою на два місяці на експериментальних засадах. Нам обіцяли, що якщо це буде добре , то перевізникам з бюджету виділять компенсацію і проїзний буде діяти далі», - розповів М. Альбота.

У результаті, до 2013 року перевізники не отримали грошей за соціальні проїзні, якими користувалося достатньо багато чернівчан. Тож вони вирішили перервати домовленість, на що сесія міськради прийняла рішення про заборону переривання договору і вирішила, що соціальні квитки будуть діяти надалі.

«Ми зрозуміли, що у нас іншого виходу немає, як захистити свої законні інтереси. Звернулися до суду. У травні був місцевий суд, який відмінив рішення сесії, так само, як у червні був Апеляційний суд, де було прийнято рішення, що цей документ не є законним. На цьому дія соціального проїзного була закінчена», - наголосив Микола Альбота.

Нагадаємо, роздача таких «соціальних проїзних» є передвиборчою агітацією, адже на кожному його екземплярі вказано прізвище кандидата на посаду міського голови.

Джерело:  chv.tv  

ДОВІДКОВО:

У Чернівецькій області перевірили 239 автобусів та виявили 15 порушень, серед яких: керування транспортними засобами з технічними несправностями, перевищення встановленої швидкості руху, ігнорування вимог дорожніх знаків. Як повідомляють в управлінні інфраструктури обласної державної адміністрації, для виявлення нелегальних перевізників в області функціонує оновлена база даних, відповідно до якої щоденно здійснюється контроль. 

Джерело:  chv.tv та ТВА

1