Чернівчанам розкажуть, як зберегти нирки здоровими

Чернівчанам розкажуть, як зберегти нирки здоровими

15.03.2013, 00:13

15 березня 2013 року з нагоди відзначення Всесвітнього дня нирки відбудеться просвітницька акція “Здорові нирки – шлях до довголіття” Лікарі-інтерни Буковинського державного медичного університету о 12 годині на Театральній площі та на площі поблизу ТЦ “Формаркет” роздаватимуть флаєри із корисною інформацією щодо збереження здоров’я нирок, - повідомили www.buknews.com.ua в Прес-службі БДМУ.

“Захворюваність органів виділення продовжує залишатися складною проблемою в охороні здоров’я. Метою цієї просвітницької акції є підвищення обізнаності населення про важливість нирок, як про орган, який відіграє ключову роль у збереженні життя і здоров’я, а також розповсюдження інформації про те, що хвороби нирок зустрічаються часто, мають руйнівні наслідки, але при ранній діагностиці піддаються лікуванню,” – розповідає професор кафедри внутрішньої медицини БДМУ Лілія Зуб, голова організаційного комітету акції.

До слова, День нирки відзначається за загальної ініціативи Всесвітньої нефрологічної спільноти щорічно в березні, починаючи з 2006 року. Україна до Глобального проекту, який підтримало вже 80 країн світу, приєдналася у 2008 році.

1