Чернівчанам показали  арт-проект з Ірмою Вітовською про смертельно хворих дітей

Чернівчанам показали арт-проект з Ірмою Вітовською про смертельно хворих дітей

17.03.2016, 23:42

Чернівецькі  глядачі  побачили  театральний арт-проект «Оскар та Рожева Пані»

17 березня о 19:00 на сцені муздрамтеатру імені О. Кобилянської виступили актори Івано-Франківського музично-драматичного театру ім. І. Франка разом із українською актрисою Ірмою Вітовською.

Увазі глядачів запропонували  театральний арт-проект «Оскар та Рожева Пані» – це 13 щемливих листів безнадійно хворого хлопчика Оскара до Бога. У своїх посланнях приречений малюк спілкується зі  Всевишнім про милосердя, про радість життя, про гармонію та любов у цілому світі. Посередником поміж Богом та   Оскаром стає дивовижна жінка. Колись вона виступала у різноманітних  шоу, тепер – волонтерка милосердя. Це і є Рожева Пані.  Дякуючи цій жінці приречений хлопець за 12 передноворічних днів проживає ціле уявне життя, де один день вартує цілого десятиліття. Монологи Оскара  адресовані Богу  та діалоги Оскара з Рожевою Пані складають внутрішній сюжет емоційної та катарсисної книги Еріка-Емануеля Шмітта, яку сам автор визначив як роман. Твір вперше було опубліковано 2002 року.

За матеріалами vidido.ua

 ДОВІДКОВО:

Унікальний театральний арт-проект «Оскар і Рожева Пані» за мотивами всесвітньо відомого роману Еріка-Еммануеля Шмітта.

Цей благодійний проект об’єднав творчі зусилля митців з різних міст та різних театрів.

Актриса Ірма Вітовська, режисер Ростислав Держипільський, гурт "Океан Ельзи", художник Андрій Єрмоленко, балетмейстер Ольга Семьошкіна та актори Івано-Франківського театру імені Івана Франка доклали зусилля, аби вистава стала не лише творчою подією, а також приводом до вирішення значущої соціальної проблеми – створення в Україні доступної системи паліативної допомоги для тяжко хворих дітей.

1